Náhrada za kliky 3x10 Shimano FC-M522

7 nepřečtených
  • HWSpeedy

Zdravím, prosím o radu jak provést náhradu (případně repas) klik 3×10 Shimano FC-M522 175 mm, 42–32–24/22 (octalink). Velký a střední převodník potřebuji nahradit, ale zrovna u velkého není moc na výběr. Otázkou pak je, zda nevyměnit rovnou i osu, stojí pár korun? Akorát netuším, jak zjistit přesný typ a rozměr středové osy? Případně zda se nevyplatí kvůli dostupnosti přejít alespoň na něco trochu novějšího (Hollowtech II)? Nebo si tím moc nepomůžu?

Prioritou je zachování převodů.

0 0
    • va-bo  

Prevodniky 42z a 32z se daji koupit, nebo ne? Nebo koupit kliky Hollowtech a stredove lozisko BSA. Kdyz bude vsechno od Shimana, bude to fungovat.

0 0
      • HWSpeedy  

Tak jsem nakonec našel skladem 42z jen FC-M552 u pár prodejců. Vyšší řady mají jiný tvar uchycení na pavouka. Převodník 32z snad neměl být problém, jak už jsem psal.

Každopádně by mě zajímala ta možnost nahrazení něčím novějším a klidně i z vyšší řady.

0 0
        • va-bo  

Myslim, ze cokoliv s Hollowtech + stredove lozisko napr.BB52 bude fungovat. Predpokladam ze tam ted je roztec sroubu 104 mm, nove kliky od Shimana maji 96mm.

0 0
        • Vilém  

Dej tam nejake soucasne kliky s dutou osou, oproti octalinku je to pokrok a vyjde to pravdepodobne i levneji nez kupovat nove prevodniky.

0 0
          • HWSpeedy  

Prosím který přesný typ tam tedy dát? A podle čeho určit správný střed na tu dutou osu?

0 0
            • mech1  

Tak teď máš osu octalink nejspíš závit BSA. Kliky ti radí HT II a ty musíš dát se stejným závitem. Kliky pro 3×10 se mi na mobilu hledat nechce.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.