Nahrada silnicniho sedla SQLab 612

17 nepřečtených
  • Vieen

Zdravim, narazil jsem na zapeklity problem se svym oblibenym sedlem 612. Moje nove kolo ma aerosedlovku s proprietarni rozmery (profilem) a uchycenim sedla pomoci kolibky se dvema srouby. Problem ale je, ze se predpoklada dotazeni predniho sroubu vrchem, tj. skrz diru v sedlu, coz 612 (a ani jine sedlo od SQLab) nema. Vymenit sedlovku nemuzu, zadny alternativni vyrobce ji nenabizi.

Rad bych se zeptal na zkusenosti tech, kteri SQLab jezdi, zda by doporucili nejake co nejvic podobne silnicni sedlo. Pozadavky: dira, sirka ekvivalentni velikosti 14 u SQLab, opora v zadni casti sedla. Selle Italia mi nesedi, zkousel jsem. Chapu, ze kazdemu sedi neco jineho, rad zkusim ruzne vyrobce. Jde mi o zuzeni nabidky, at nestrilim od boku. Vim, ze je tu hafo vlaken o sedlech, ale rad bych se obratil na ty, kteri maji zkusenosti s SQLab a nasli nejakou alternativu. Diky!

0 0
    • kubad  

Při troše snahy tam ten SQLab dostaneš :) a seřídíš

0 0
    • Daf  

To se opravdu k tomu šroubu nějak nedostaneš? On vlastně není potřeba dotahovat. Slouží jen k nastavení sklonu, sedlo pak dotáhneš to tím zadním.

2 0
      • kubad  

Přesně tak trocha práce navíc. Ale jde to

0 0
        • Vieen  

Sedlo jsem tam dostal, dotahnul jen zadni sroub na predepsany moment, ale pak se pri jizde v sedle ozyvalo praskani. Pri jizde vestoje naopak ne. Sedlovka je namazana tenkou vrstvou pasty na karbon. Tak soudim, ze problem je v sedle, resp. nedotazenem sroubu. Ma totiz taky predepsany moment.

0 0
          • kubad  

když se to o jeden šroub opře a druhy dotáhne na moment bude i ten první utažený na moment , případně si nějak uprav klíč aby ses tam bokem dostal

1 0
          • Daf  

Promazat kolíbku, ať je tam při dotažení co nejmenší odpor. Možná to pak nebude praskat.

0 0
            • scoty  

a očistit ližiny plus vazelínou namazat dosedací hlavu šroubů a závit vnitřní i vnější…

0 0
        • Vieen  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
      • milan.v  

Používá se k tomu šroub s bočními otvory, alespoň Specialized to tak má… Mám ji na dvou kolech…Ten šroub musí jít sehnat samostatně…

1 0
    • milan.v  

Tvé požadavky jsou i tak dost široké, i když to zúžíme na sedla s oporou a dírou k tomu… Prostě tě případně nemine klasický výběr padnoucího sedla…

0 0
    • samorost-sazavsky  

Moje skromna zkusenost – Bjorn Setka- pohodlnost adekvatni Sqlabu, dira, vaha polovicni. Ale az si najdes cenovku, pujdes po tech radach vyse :). Ten sroub musi mit diry v hlave, nebo plochy pro stranovej klic, nebo ho lze nasta it do polohy a dotahovat jen ten druhej. A dotahoval bych postupne, i tak ze se mezitim projedu, aby si sedalo napeti v tom uchyceni.

0 0
      • Vieen  

To sedlo stoji stejne jako ostatni high-end, takze nic prekvapiveho. Jakou velikost bys doporucil, nabizi 143 a 157. Ja mam sqlab 140, coz ale neni skutecna sirka sedla, tak bych u Bjornu vahal.

0 0
        • samorost-sazavsky  

sqlab 15 nebo 16, mam jich nekolik. Setka 157, mam to kratce, ale to pohodli me fakt prekvapilo. Mam panev jak ruskej rozchod zeleznice

0 0
    • zdenek  

Vyměnit za šroub se šestihrannou hlavou by nepomohlo?

0 0
    • yetti  

Jak píše kubad výše, půjde tam namontovat i sedlo bez díry, akorát je to pracnější. Jde jen o to na více pokusů najít takové dotažení toho předního šroubu, aby to po nasazení sedla, tím zadním šroubem šlo dostatečně utáhnout. Pokud to nezvládneš sám, tak s tímhle si poradí každý slušnější servis. Myslím, že už to každý zkušený mechanik někdy dělal.

1 0
      • Vieen  

Na vsech kolech, co uz jsem vystridal, jsem vzdy menil sedlovku za osvedcenou Thomson, tak jsem problem zatim nemel. Ta ale neni dostatecne aero, tak se aspon naucim s novou sedlovkou neco noveho, diky.

0 0
    • Vieen  

Diky vsem za reakce. Ten predni, hure dostupny sroub ma hexagonalni hlavici s dirami ve stranach po obvodu. Vidim to poprve, tak jsem naivne myslel, ze se musi dotahnout stejne jako ten zadni, klasicky sroub. Pokud staci dotahovat jen ten zadni sroub s tim, ze predni jen urcuje vysledny naklon sedla po dotazeni zadniho, tak s tim nemam problem. Jen me ta derovana hlava zarazila. Pojedu iterativne dokud nenajdu vhodny vysledny sklon.

2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse