• stip1978

Kupoval jsem si náboje, že si zapletu klasická kola. Sehnal jsem Ultegra 6500. Měli i starší Ultegra 600 (6402) a protože byl jen za 390Kč, tak jsem ho ze zvědavosti vzal taky. Nestačil jsem se divit, ta starší šestistovka je tak o třídu lepší než ta novější 6500! Je sice těžší, ale zpracování, chod, utěsnění, všecko od pohledu daleko lépe provedené. Rychloupínáky mají hliníkové matice atd. Jestli to nejde s těma komponentama od desíti k pěti.

0 0
    • alinceb  

Pokud je to tenhle , tak to ještě není úplně ta klasická nesmrtelná Ultegra. Doma mám kola zapletené na těhle Ultegrach/600 a to jsou teprv držáky. Stejně jako soudobé 105ky. Už mi jich několik prošlo rukama a to nejen nábojů, ale i ostatních dílů ze sad, a buď je stačilo jen namazat, nebo vyměnit konusy. Naposled byl teda na jedné nábě po smrti ořech, ale za to imho mohla očividně špatně zvolená vazelína použitá na všech dílech, která spíš připomínala Kanagon…:)

Jedinou chybou těhle sad je to, že se dneska už dost blbě shání náhradní díly. A to ještě u Shimana je to hodně v pohodě. Na 8sp campu je to mnohem větší oříšek…:(

0 0
      • stip1978  

Je to přesně on co jsem za 390 Kč koupil. Ten obrázek v e-shopu ale neodpovídá tomu co prodávají, ve skutečnosti je to ta stará šestistovka jak uvádíš, prostě:

http://velobase.com/…mponent.aspx?…

Už se těším jak jí zapletu a hodím na svého oceláka :o)

0 0
      • stip1978  

Jo a myslíš, že mám ty náboje přemazat? Že ta tovární vazelína je špatná? Předpokládám, že jsou ty náboje dost letité i když nepoužité. Vazelína už může být dlouhým skladováním degradovaná.

0 0
        • alinceb  

O degradaci vazelíny bych se nebál. Můžeš preventivně jeden náboj rozdělat, ale imho bude úplně v pohodě…;)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.