Můj první FULL (Superior XC F50 vs. GT Marathon Elite 2009)

29 nepřečtených
  • MADCIP

Vybírám prvního FULLa (MAX 35K) a chci si nechat poradit do čeho jít a čeho se vyvarovat. Rád bych hlavně objektivní info a zkušenosti od lidí co dané biky jezdili.

Superior XC F50 a GT Marathon Elite 2009 jsou zatím favoriti protože se jsou dostupní ve velikosti odpovídající 191cm/78kg tak nějak v dosahu Zlína abych si na to mohl sednout než to koupím.

Varianty:

1. Superior XC F50
    2. GT Marathon Elite 2009

Jiné varianty:

1. GT Force 3.0 2009 (GT Force 2.0 už cenově nevyjde)
    2. Trek Fuel EX 6.5 2009
    3. GIANT ANTHEM X3
    4. Scott Spark 60 2009
    0 0
    • Hal9000  

Mám sice Treka v 5 a navíc loňský model, ale jsem naprosto spokojen. Na dlouhé výlety jako dělaný a navíc podle mě dobře vypadá:)

0 0
    • RomulusP  

Nerad moc radím,ale asi bych si radši počkal na nové modely,jako např.GT Sensor:

http://www.mtbs.cz/…10-news.html

Ten vypadá tuze dobře,hlavně už má novou vidli a tlumič 2010 od Foxe,prý si s nimi lišáci dali práci,aby je zas o něco vylepšili.

Jinak bych bral Anthema,a za peníze co máš už seženeš X2,např.:

http://www.pitrsbikes.com/…uct_info.php?…

Na Anthemu jezdím a jede opravdu skvostně!

0 0
      • Horyna  

Předváděcí model – najeto cca 20km

cena slušná anthema taky doporučuju, jenom bych chtěl vidět ty originál rejsinkralfy po 20km že je radši vyměnili.

0 0
      • Featherbed  

Tady mají za stejnou cenu M a S nejeté(snad).

0 0
      • Pytlik  

Tak tak. Vem Anthema X2 – za 36,5 kKč ho mají teď ve výprodejích skoro všude. Budes asi potrebovat XL (ja mam X1 v XL a mam 192 cm a je to tak akorat…)

0 0
    • jerryx  

Marathon neni rozhodne spatnej (za tech 33k) – mne osobne by lehce vadilo, ze nema uzamknutelnej zadni tlumic.

0 0
      • jerryx  

jj – a ta zadni stavba u GT je sice hodne dobra, ale taky pomerne choulostiva – casto se to sere a musi se to hodne cistit. V tyhle cenovy relaci bych bral radsi asi neco robustnejsiho.

0 0
    • pete_ax  

Jo jinak ten GT Force 2.0 neni zas az tak nedostupnej… treba tady! Nabizej i XL.

0 0
      • MADCIP  

JJ, dík taky se mě ted porařilo vygooglit:)

A navíc jsem zistil že od kamošky spolubydla to vlastní takse v týdnbu zajdu projet…

Uvidíme proti marathonu je trochu robustnější..

0 0
    • Mofo  

Ten superior nevypadá po designové stránce vůbec špatně, i když nevím, jak je na tom zadní stavba v porovnání se systémem od GT nebo Giantu… Cipe, buď patriot a kup český výrobek :-) Tady je za zajímavou cenu: http://shop.sportkohout.cz/…0-p-588.html?…

0 0
    • lomaxx  

Scott Spark 50. Zámek na zadní tlumič, krásně žehlí, jede jak drak a dobře vypadá. Na rovinkách a výjezdech neztratíš na ostatní na HT (spíš jim ujedeš,prptože fakt dobře jede) a ve sjezdech jim to nandáš :)

0 0
      • jIrI___  

Měl jsem možnost se na Sparku pár km svézt a jako nějaká super žehlička mi teda nepřipadal. Je pravda, že to byl první a zatím zároveň i poslední full na kterém jsem jel, ale fakt mě v tomhle ohledu „žehlivosti“ zklamal. Jinak je to rychlík, o tom žádná :)

0 0
        • jerryx  

Smarja dyt to je snad o nastaveni tlumicu, ne? Jestli to bylo nastaveny na 100kg tezkyho manika a ty mas 80kg, tak to nemohlo moc „zehlit“.

0 0
          • MlokCZ  

Nastavení tlumiče je sice základ. Na druhou stranu chrtí 100mm fully maj k pořádnému žehlení hodně daleko. Na závody takové kolo super, ale nedivím se jIrIkovi, že se mu zdálo, že to moc nežehlilo. Ono to tak je. Špatné nastavení tlumiče to mohlo pouze ještě něco zhoršit.

0 0
            • jonti  

Ono spark ma 110mm a i ve Velu ho hodnotili jako nadstandardne pruzici na xc fulla.

Co jsem se na tom vezl mi to prislo uplne super kolo, o hodne tuzsi nez muj epic a pruzilo stejne. Pouze ten brain schazi.

0 0
    • jonti  

Neznate nekdo hmotnosti techto ramu? Anthem X, Spark 35 a Superior F80?

0 0
    • Boris:)2  

Rozhodně bych toho supa bral, za tu cenu;)

0 0
    • Jedlon  

Co řikate na supiky 2010?

Libi se mi jejich celopera

http://www.sirer.cz/…F-80/862/39/

0 0
    • kwaker  

moc se mi líbí Superior HC F40, nevíte jak funguje zadní stavba, jak se chová třeba s porovnáním FSR?

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.