montáž indikátoru řazení ST-M960

20 nepřečtených
  • MildaZ

Ahoj vespolek,

má někdo zkušenost s montáží tohoto indikátoru řazení – viz link

http://www.bikestore.cz/…rislusenstvi

Potřebu nějak usnadnit ženě přehled o zařazeném převodu na silničce (začíná) na 10 rychlostní sadě Sh105. Na kole má ten starší typ řadicích pák, kdy bovden ještě není schován pod omotávkou, ale je vyveden na vnitřní stranu páky. Předpokládám, že to tam půjde. Podle obrázku se ten indikátor asi montuje na bovden těsně k páce.

Dík za užitečné rady…

0 0
    • lidumil  

Odkaz nějak nefunguje.

0 0
    • MildaZ  

oprava odkazu …

http://www.bikestore.cz/…or-13657.htm?…

0 0
    • lidumil  

Tohle

Dáš to kus od páky řazení, uvnitř je červený O kroužek, který navlečeš na lanko, ale musíš vychytat polohu tak, aby to ukazoval dobře.

0 0
    • lidumil  

Takhle

0 0
      • MildaZ  

OK, ten obrázel jsem tam taky viděl. Původní určení indikátoru je, myslím, na devítkové řazení. Pokud ten červený kroužek běhá od kraje ke kraji, tak by to na desítkovém řazení neukazovalo správně jednu krajní polohu. Ale to by v zásadě nemělo vadit, neb drahá stejně „neušlape“ nejmenší pastorek.

0 0
        • Ruprt2  

Ale hlavně má desítka a devítka jinou délku kroku.

0 0
        • Vilém  

Tak to nepude.

0 0
          • lidumil  

Půjde. Nemá to polohy, jen běhá v trubičce a poněvadž 9sp a 10sp mají (tuším) stejnou šířku ořechu, neměl by to být problém.

0 0
            • Vilém  

10sp MTB sady od shimana maji mnohem delsi chod lanka, nez 9sp. Takze mu to bude na jedno cvaknuti ukazovat zmenu o dva prevody a cca od pulky kazety to bude stat na miste.

0 0
              • lidumil  

Ale on to chce na silniční 105

0 0
                • Vilém  

Tak pak se omlouvam, nevim kde jsem na to prisel, ale nejak jsem zil v tom, ze to chce dat na 10sp horske.

V teto kombinaci to asi pujde, akorat nevim zda se gumicka nebude posouvat, kdyz dojde na doraz.

0 0
                  • kubad  

9/10 kazeta je stejně široká takže by to mělo být v pohodě,

0 0
    • romachain  

Funguje to dobře, dá se to k páce, mám tady jeden kus v šedé DuraAce barvě (funkčně je to přesně to samý) a pustím to určitě levněji než za 350 :-D

0 0
    • MildaZ  

Tak jsem namontoval indikátor a funguje dobře, indikace červeným válečkem je přesně na rysky. Díky všem za rady.

0 0
      • lidumil  

Koukám, že máš páky Flight-deck. K tomu byl origo komp s ukazatrelem převodů.

0 0
        • MildaZ  

Zajímavé, to jsem vůbec netušil. Ale tahle plastová trubička svůj účel plní.

0 0
        • zdenek  

Ještě nedávno se dal celkem levně koupit. Jediná jeho nevýhoda je, když chceš mít i měření tepu…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.