Merida Big Nine 300 vs SUPERIOR XC 889

21 nepřečtených
  • Radek.M50

Poprosím o názor které kolo vybrat.

Ptám se konkrétně na tyto dvě kola a ne co koupit jiného. Jde mne hlavně o vybavení a tady řeším Cues 6020 2×10 vs Deore 2×11. Kolo chci převážně na cyklostezky polní cesty atd. rekreační ježdění,ale zase chci aby kolo vydrželo delší dobu,takže mne jde spíš o odolnost a životnost komponent.

Jde o to že přehazovačka Cues 6020 má co jsem dočetl plastové díly,ale přesto všude píšou že by měla mít 3× větší životnost komponent sady než starší sady, což je otázka jestli tomu věřit. Bohužel to na trhu není tak dlouho aby na to byly nekde nejaké recenze.Deore je přeci jen osvědčené a funkční, tak je otázka co zvolit.

https://www.merida-bikes.com/…/bignine-300

Vs

https://primesport.cz/…590030167238#…

0 6
    • tigermoth  

Kdybych si fakt s pistolí u hlavy měl vybrat jenom a jenom z těchhle dvou, vybral bych si šupáka i přes tu vidlu.

Ale výhodná koupě není ani jeden.

0 0
    • vn25  

Raději bych chodil pěšky než v roce 2025 kupovat MTB s dvouplackou vepředu. Na 1×12 jsem přešel nedávno, teď se tluču do hlavy že jsem to neudělal dřív.

0 0
    • Tomcat  

Obě dvě kola nejsou dělané aby vydržely delší dobu, takže odolnost a životnost komponent není vysoká ani u těch polních lesních cest..

Stím ja ty kola jsou typově stará a slabě osazená je to vlastně dost drahý.

Doporučuju vybrat novější jiná kola s opravdu konkurenční slevou.

0 0
    • Azmir  

Jestli si nám přišel jenom jiným způsobem říct, že máš hodně peněz a hodláš je vyhodit z okna, místo abys koupil něco rozumného, tak sis asi spletl web.

0 1
    • Radek.M50  

Super, díky všem za radu. Opravdu hodnotné příspěvky. Forum pro machýrky.

0 6
      • Tomcat  

A jak pak machrovali ?

0 0
        • georgej  

Tak si přečti příspěvek od Azmira..to Ti přijde jako hodnotný příspěvek a rada??

0 2
          • Tomcat  

Napsal: …Poprosím o názor které kolo vybrat. Ptám se konkrétně na tyto dvě kola a ne co koupit jiného…

Upřímně, pokud sem přišel protože myslel jak ho poplácají po zádech a řeknou jak to super výběr. Tak si fakt splet stránky.

To že mu pravděpodobně jako jiným předním se nechal zpracovat v nějakém obchodě že mu nabídli zrovna tyhle za super cenu a brzo nebudou… je smutný příběh . Ale nebude me to hrát.

0 1
      • MJ24  

no nedrželi se toho a nevybirali z těch dvou. Ale radí ti správně v tom, že za tu cenu koupíš dnes lepší kola. Záleží co tě vede k tomu, že se musíš rozhodnout mezi těmito koly a nechceš nic lepšího za podobnou cenu?

0 0
      • Pepe72  

Má se Ti smad někdo uklonit ?

0 0
      • enjoy  

Pokud dáš na výběr jen ze dvou kol a ještě ke všemu úplně blbých, tak to je prostě pro Bikefóristy červený hadr:-D

Za stejné peníze jako ten Superior je například tohle:

https://www.bikemax.cz/…0-dark-2025/?…

Je to i v XL, což by na těch 192cm mělo stačit. Zjevně nejezdíš žádný peklo, takže potenciálně vzpřímenější posez určitě nebude vadit.

Jo a tohle kolo je jiný vesmír:-).

Kliky jsou 34T, barva snad taky neurazí.

2 0
    • Radek.M50  

Ok,ale k výběru mám své důvody a ptal jsem se co z těchto dvou je lepší.

1. Chci kolo které má nějakou barvu, né šedé,černé,bílé což je dnes velkej problém,díky modním trendům zřejmě.

2.velikost xl-xxl 192cm což je druhé omezení výběru

3. Dvoutác z důvodu že jezdím většinou rovinatý terén a s jednotácem by i ten nejtežší převod byl moc do síly a ne do rychlosti.

4. Chci něco alespoň na úrovni Deore, nechci Tourney, Acera atd.

0 2
      • Tomcat  

1 ok to chápu , ale lepší kola stejné barvy určitě existují

2. pravděpodobně na xxl nevážíte do 75kg tedy , vydrž těch kol nebude ideální nechledeě nato jestli to Cues nebo Deore .

3. neznáte fyziku pro střední školy

4 to je ok

Shrnuto nechtějte od ostatních aby vám pochválili, něco co za pochvalu opravdu nestojí.

0 0
      • vt  

Vyber podle barvy, Obe jsou ± stejna uroven, na popojizdeni to bude stacit. Zda mas Cues nebo Deore ani nepoznas.

0 0
      • MJ24  

3. Sup má nejtěžší převod 36/11. Jednopřevodníkové sadě budeš mít nejtěší převod 34/10 nebo klidně 36/10 což bude na těžší převod. Chce to pořádně nastudovat. Jsou tu kalkulačky převodů a podobně

0 0
      • scalar  

ad4: podíval bych se na brzdy a náboje u vybraných kol :-)

1 0
        • MJ24  

Taky bych se podíval na pevné osy! Úplně na tom u těch "levnějších kol na netrvám, ale u výšky 192cm a předpokládám větší váhy, bych pevné osy doporučil.

0 0
    • Radek.M50  

Ok děkuji za vysvětlení. Hlavní problém byl že mne byl mylně vysvětlen v prodejně ten dvoutác a proto jsem zbytečně hledal jen kolo s dvoutácem.

Ano váhu mám při 192cm ca 90kg

uživatel MJ24 Děkuji za logické vysvětlení převodů jednotácu vs dvoutácu.

uživatel Enjoy děkuji za odkaz na Kellys Gate 30 v této barevné kombinaci a výbavě, za tu cenu je to fakt supr a už jsem ho nakonec i objednal.Doted mám též Kellys s Deore,ale už ca 20let a max. spokojenost. Takže za mě dobré. Díky

5 0
      • MJ24  

Supr, ten Kellys určitě lepší kup než to co jsi dával ty. Jen doplním, pokud by jsi chtěl převody víc do těžka, tak pokud je okolo zadní stavby místo tak lze vyměnit za jiný počet zubu

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
VIP CZ Promo

Extra slevy jen pro bikeforisty

Jěšte větší slevy až o 15 % na kola i vybavení. Využij do 23.11. na mtbiker.cz