• winprog15

Nazdar,riešim menšiu dilemu s brzdami.Mám na to celkom malý limit (asi 120€ už aj s kotúčmi) a neviem sa rozhodnúť,či brať lowend hydry alebo kvalitné mechaniky.Doteraz som mal na biku Včka.Zaujíma ma poruchovosť nových M486 model 2010 či im netečú prasiatká ako pri starších M485.Čo sa týka sily vyvynutej na páku pri brzdení,mechaniky by mali byť také ako Včka a zatiaľ ma pri brzdení prsty nebolia.Avidy by ma stáli 99€ a Shimaná 118€.Zaujíma ma,či je dobré si za tie hydry priplatiť.Ak by niekto jazdil obe brzdy,tak by ich mohol porovnať :) Ďakujem za pomoc

Anketa: Shimano M486 alebo Avid BB7?

18x
    53%
    BB7
    16x
    47%
    0 0
    • winprog15  

Ešte by som sa rád spýtal na veľkosť kotúča,jazdím XC.Neviem,či 160ku alebo 185ku…Vidlu mám netuneného Epicona 100ku :) Ďakujem

0 0
    • maajkee  

za mě BB7, když dáš dopředu 180 kotouč, tak to bude brzdit dostatečně a nemusíš se bát, že by ty levný hydry třeba tekly.

0 0
      • pitos  

Nesmysl,proč by se měl bát že něco poteče?Dneska jsou i levné hydrauliky v pohodě a osobně bych se toho nebál.Stačí nasadit dobré desky(případně kotouč) a brzdění bude oproti mechanice vždy o krok vepředu.

0 0
    • Blabas  

Jen za ty BB7: Naprosto bezproblémové brzdy, údržba doma na koleni, seřízení venku bez nářadí, účinnost super, jen proti hydraulice jsou trochu kousavější a to stejně jako Véčka.

0 0
    • BigKarel2  

Za mě M186, dopředu 180mm a dozadu 160mm…Ale jen proto že jsou to hydry..jinak bych šel aspoň do Deore nebo SLX ty nejsou zase tak drahé…BB7 sou sice dobré ale už bych neska mechaniský brzdy nechtěl…

0 0
      • DaSnail  

neviem jak M186 brzdí, ale vyzerá hodne vychytane 8o)

0 0
        • BigKarel2  

:D Samozřejmě že sem myslel M486…Ale takhle brzo ráno a včera po tolika pivech po mě nemůžete čeka žádné zázraky :D

0 0
    • biker 0071  

jezdim m486 s xt kotoučema, brzdim jednim prstem a uplna pohoda, pokud ti nevadí že brzdy nejsou jedovaté tak je to dobrá volba. na kupkole je mají za 1800 bez kotoučů.

0 0
    • winprog15  

Myslím,že sa na začiatok spokojím s BB7kami :) Sú to moje prvé kotúčovky,takže asi mi budú stačiť :) Len sa ešte chcem uistiť,že to bude sedieť,prosím,pos­ďte z fotiek ;) Ďakujem za rady

0 0
    • pepino  

Zkusil bych XT

http://cgi.ebay.com/…_Accessories?…

0 0
      • Evilcleaner  

napište prosím někdo něco, kdo má zkušenosti s ebay, nebo kdo ví o nějakém dobrém vlákně kde se to řešilo tak prosím hodte link. díky moc

0 0
        • BigKarel2  

Tak si pohledej…sou i fyrmy které ti to sem dopraví…řeknou si suma sumárum okolo litru…Ale tyhle XTéčka sou starý…

0 0
          • Evilcleaner  

no tak je to kombinace nových pák a starých třmenů. za tu cenuje to skoro zadarmo. otázka kolik to vyjde dostat přes moře a ještě paypal. takže se na to asi vyseru:-D

0 0
            • pepino  

No dostat přes moře je 43.9usd, je to tam napsaný, paypal je skoro nic, tak ještě, jestli colníci připočtou dph nebo ne, tož tak. A taky, na kolik to ještě vyleze.

0 0
    • winprog15  

Ešte by som sa rád spýtal,chcel by som to urobiť takouto kombináciou:

Biela predná PM a zadná IS M486 + dopredu adaptér 180mm + dopredu kotúč XT SM-RT76 180mm + dozadu kotúč SM-RT61 .Je to takto správne?

Ďakujem :)

0 0
      • StuntJ  

proč každý kotouč jiný ?

0 0
        • winprog15  

kotúče iné kvôli tomu,aby vpredu bol kotúč kvalitný s dobrou brzdnou silou a dozadu stačí aj základ,zadné koleso je väčšinou v zjazde aj tak v šmyku :P

0 0
          • Lada,s  

To bude vypadat dost hnusně, osobně bych přidal 250 kč a dal dopředu i dozadu ten RT76.

0 0
            • winprog15  

Mám dosť málo peňazí,tak sa možno uchýlim k RT61 :/ Ale aspoň budem mať M595ky :)

0 0
      • PatrikL  

neskúsiš nájsť 20e a zobrať http://www.kolokram.sk/…uct_info.php?… ? :) Povedz rodičom že by to bolo o dosť lepšie, 20e to je nič pri veci ktorú budeš dlhodobo používať :)

0 0
        • winprog15  

Čím ďalej tým viac rozmýšlam nad M595kami :)Skúsim ich presvedčiť :) Tie brzdy nebudem používať deň,to je pravda :) Pri tých M595kách z kolokramu by mali byť aj adaptéry,nie?

0 0
          • BigKarel2  

Takl nerozmýšlej a ber…tet prodavam svoje M486 i s kotoučema a adaptérama…a pudu do těhle Deoreček… :D

0 0
            • winprog15  

Prv musím počkať na finančné prostriedky až potom môžem brať :D

0 0
    • winprog15  

No tak som sa uz rozhodol,idem kupovat M595ky :) Hodim sem svoj zoznam,dufam,ze mam vsetko spravne ;)

Brzd.kotuc SM-RT78 pre brzdu BR-M775, 160mm — KSMRT78 — 13€

Naboj predny HB-M535 36d. strieborny – CENTER LOCK — AHBM535AS — 10,5€

Kotuc.brzda Deore predna komplet (BLM595L, BRM595F — EM5951LFPRA100 — 52,9€

Adapter predny na 160 kotuc Manitou kaliper/standa — ISMMAF160PSA — 7,6€

Hlavne ma zaujima kompatibilita kotuca s brzdou :) Dakujem

0 0
      • BigKarel2  

Všechno je to Shimano takže to spolu bude fungovat bezproblémů a adaptéry máš věčinou už v ceně brzd.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.