Lze vyměnit ořech na náboji Formula HG driver 142x12

11 nepřečtených
  • Iron Maiden Man

Zdravím

Pohrávám si s myšlenkou, jestli časem neupgraduju pohon Shimano 2×11 na Sram 1×12. Chtěl bych se zeptat, jestli lze vyměnit (a sehnat) pouze 12 rychlostní ořech Sram XD, nebo se musí vyměnit celý náboj za náboj, který tento ořech již má? Případně nějaká redukce.

Náboj mám Formula HG driver 142×12. Kazeta tam je 11 rychlostní SLX 11–42.

Díky

0 0
    • Mildee  

Řešil jsem to samé, XD ořech na Formulu se shání blbě, vyřešil jsem to koupí zapletů s Formulou a XD ořechem, přehodit to jde. Sehnat samotný ořech je trochu oříšek

0 0
      • Iron Maiden Man  

Díky za info. Včera jsem po tom pátral celý večer a nic. Pokud se rozhoupu, koupím náboj DT Swiss a buď nechám přeplést, nebo koupím i ráfek s dráty a nechám vyplést nové zadní kolo.

0 0
        • Mildee  

Kontaktoval jsem prodejce svého kola, ten svého dodavatele a ani ten není schopen sehnat, je to fakt škoda, nechápu kde je problém.

0 0
          • krabica  

Problém je, že Formula Hubs náhradní díly neposkytuje, teda jsem se s tím alespoň nesetkal.

0 0
            • Iron Maiden Man  

Co jsem pochopil, je to dodavatel „OM“ pro ruzné značky. Takže samostatné náboje taky jen tak nejdou sehnat (aspoň u nás). A samostatné části už vůbec. Proto bych volil raději „běžnější“ DT, který nabízí i samostatné části. Ale zatim mě to až tolik netlačí, upgradovat hned. Zatim pojezdim to slx 2×11 a pak se uvidí. Ale jak jsem byl odpůrcem 1× něco, tak se mi začíná líbit ta jednoduchost

0 0
              • Vilém  

Zalezi co mas konkretne za nabu, ale na nektere formula naby xd orech sehnat jde.

0 0
                • Iron Maiden Man  

Diky za reakci. Nakonec jsem dopátral stránky s nabídkou „freehub body“ pro tyto náboje. Chtěl bych se ještě zeptat, jestli je pouze jeden „vnější“ tvar XD ořechu, nebo je pro 12 rychlostní kazetu jiný? Na moje kolo by měl být ořech KP414 (cannon), ale ten už byl použit na kolech začátkem roku 2016 (na fotce ořechu je to na něm i vytištěné) a eagle si myslím, že je novější. Tak jestli není pouze pro 11 rychlostní kazetu. U žádných SD ořechů jsem si nevšimnul označení 11 nebo 12, tak nevím, nerad bych nakoupil komponenty a zjistil, že to prostě předělat nejde :-) . Díky všem za reakce.

Měli by jít o tento ořech:

https://www.cannondaleexperts.com/…_p_6222.html

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.