Lze požít Shimano Deore BR-M6000 + Shimano SM-RT70 180/160 mm?

14 nepřečtených
  • Joujej

Ahoj všem,

mám (pro někoho možná primitivní) dotaz:

Můžu použít k brzdám Shimano Deore BR-M6000 brzdové kotouče Shimano SM-RT70 180/160 mm – center lock?

(Nyní tam má zoufalé Shimano Acera BR-M396 + kotouče Shimano SM-RT30-M 180/160 mm – center lock)

Chci pořídit lepší a výkonnější, protože občas jezdím celkem divoce a ty současné prostě moc nebrzdí a mají otřesně měkké plastové páky.

Před tím jsem měl na kole Magury Julie a Shimano Deore BR-M615 s SLX kotouči a ten rozdíl je znát.

Díky moc za pomoc.

(EDIT: v nadpisu: chci je použít, ne požít :-D)

0 0
    • nitraq  

Ano, žádný problém v tom nebude. Jen bych místo RT70 použil buď RT67 nebo RT81, jsou odolnější vůči zkroucení teplem po delším brzdění.

0 0
      • Joujej  

O.k. Děkuji za odpověď a radu. Mrknu na ně.

0 0
      • Joujej  

Teď se pánové dívám, že sehnat RT67 na předek i zadek, bude trochu problém a když už, tak nějaký moc drahý. A XTéčkový RT81 je nejspíš už zbytečný luxus…

Proč ne ten RT70?

0 0
        • MatS  

Rt70 je jen novejsi model od RT67. Vlastnostmi identicky.

0 0
          • xtonda  

RT67 je celoocelový, RT70 je ice tech, tedy sendvič ocel-al-ocel.

0 0
            • MatS  

Mas recht. Ja myslel sm-rt68, ten je ice-tech a byl to predchudce sm-rt70.

0 0
    • plzakj  

Uz jsem si rikal, jestli to chces sezrat? :D

0 0
    • karel d.  

SM RT70 160mm jezdim v kombinaci s SLX BR M 7000 a mohu je vřele doporučit.

0 0
      • Joujej  

Jj, to bude bez diskuze fajn kombinace

0 0
      • Joujej  

Jj, to bude bez diskuze fajn kombinace.

Nicméně, otázka byla, zda nebude nějaký zakopaný pes v kombinaci s Deore BR M6000.

0 0
    • Joujej  

Tak jenom pro doplnění, žádný zakopaný pes se nekoná, brzdné plochy kotouče s účinnou plochou destiček skvěle lícují a brzdný účinek je, i při mé váze kolem 100kg a dost ostrém stylu jízdy, vynikající.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.