Kotouče shimano 203 vs centerline200

10 nepřečtených
  • Indian

Ahoj vespolek. Prosím o radu. Jezdím několik let Shimano kotouče ICE tech v rozměru 2× 203mm. Vše možné SMRT81, RTMT900 apod. Nyní vzhledem k omezené dostupnosti dílů Shimano bych chtěl a měl možnost použít kotouče SRAM Centerline avšak průměr je pouze 200mm namísto shimaňáckých 203mm. Lze ten kotouč normálně použít? Je to plně kompatibilní? Vadí ten 1,5 mm?, musí se to nějak vypodložkovávat, nebo normálně přehodit a hotovo? Tloušťka kotouče? Samo že uchycení je v obou případech CL. Díky za rady. P. V.

0 0
    • novas752  

Ano lze, ne nevadí, kotouče jsou stejné, jde jen o jinak zaokrouhlený převod jednotek – jsou to 8" kotouče a někdo to převede na 203 a někdo na 200mm.

0 0
      • Indian  

Aha?! Takže jsou rozměrově plně kompatibilní? I tloušťka? A lze ty Centerline používat na sintrované desky? Dík za odpověď.

0 0
        • novas752  

Ano, ano, ano. Všechny jsou 1,8mm. Sintr desky můžeš, já to taky vozim.

A vydrží mnohem déle než Shimano IceTech.

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • acidb  

Já teda pokud měním kola, jedno přední s 203mm SH kotoučem a druhý přední s 200mm Sram kotoučem, tak vždycky musím pro kotouč 203mm brzdový třmen vypodložit. Jsou ale na 6 děr, ne CL systém uchycení.

0 0
        • Indian  

To by odporovalo příspěvku viz výše že je to 8” a 8” a Shimano to převádí přesně na 203mm a Sram to zaokrouhluje na 200mm. Podložkování bych nechtěl. Při použití sintrů jsou chvílemi vibrace už tak dost velké. Podložka by potom nebyla příliž vhodná. Tak jak to teda je? Je tu někdo, kdo může průměr japonskejch a americkej kotoučů změřit a jasně říct hele je to tak? Je to prostě stejný nebo není? To je vše co chci znát.

0 0
          • kubad  

tak si tam dej Hope které jsou 203mm a máš klid

0 0
          • acidb  

Donutil jsi mě to jít změřit:

Shimano má 203mm

Sram má 200mm

Údaje výrobců seděj, rozdíl tam je.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.