• GRbag

Dobrý den, chci si koupit XC kolo. Vybral jsem si Canyon Lux cf sl 6.0. Jelikož stojí 70000, bude to první a poslední drahé kolo, které si stihnu v životě koupit. Je zde ale problém s velikostí. Na webu píší, že velikost S je od 175cm. Má někdo zkušenosti s určováním velikosti na webu. 100% si ho musím vyzkoušet. Jen se ptám jestli to má cenu. Nebo víte o nějakém XC kole podobného charakteru pro postavu 165cm/62kg/62 cm rozkrok. Momentálně jezdím na 17" HT

0 0
    • zderes  

https://www.bike-forum.cz/…a-komponenty#…

Jinak nikdy se neřiď tabulkami od výrobce co se týká doporučení na výšku postavy a kolo si vždy vyzkoušej ')

0 0
    • Tomcat  

Vyzkoušet vyzkoušet a zase vyzkoušet.

Osobně preferuji delší geometrii před lámáním do zatáček a „kopáníse do řidítek“ , volil bych M obdivuhodný bylo jak mi furt prodejci opakovaně cpali kola S i když použitelné je pro mě je často M a dokonce L.

0 0
    • mikub  

Manželka má téměř totožné míry (rozkrok teda nevím) a jezdí BMC FourStroke (2016) ve velikosti S, který jí sedne moc hezky. Tak můžeš porovnat geometrie…

0 0
    • Gwaihir  

S je do 175cm. Neboj se toho. Napiš na podporu.

0 0
      • Velomiwookie  

v nejhorsim to posles zpet a meli by ti vratit penize i za dopravu, takze bych se toho vubec nebal

0 0
    • Doyle  

Určitě S, ale Luxy už dlouho nejsou skladem.

0 0
      • GRbag  

O větším ani nepřemýšlím, a na letošního si ani našetřit nestihnu :-D

0 0
    • C.A.C  

Jsme tak zhruba stejně „vysocí“, kup si velikost S. Bude to akorát. Já jsem spokojenej nadmíru.

0 0
      • Tomcat  

Ona geometri a velikost rámu je jen a pouze o jeho výšce?… aď si to vyzkouší.

0 0
    • Pán z Dubu  

62 cm rozkrok uvádíš. To je jak u dětí 135 cm vysokých. To máš buďto extrémně atyp figuru – na individuální stavbu kola; nebo chybný údaj. Inside leg pro 165 cm figuru odhaduji kolem 76 cm.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.