• 95kg

Mám dotaz ohledně vzduch.nastavení vidlice.

1.Spodní komoru nafouknu během 5ti stlačení kdežto k nafouknutí vrchní komory je potřeba stlačení mnohem více.

2.Spodní komora po odmontování pumpy a následné kontrole tlaku neukazuje na budíku žádný tlak,ovšem pokud zmáčknu na ventilek ujde z komory vduch ,je to normální?Měl jsem Rebu Team a ta se nafukovala jinak.Nevím jestli nemá model RLT třeba nějaký jiný pajlš?Děkuji všem za nějaké informace.

0 0
    • jonti  
      1. ano, negativni komora je mensi
      2. je tam velmi nizky tlak, asi nesedi dobre pumpicka na ventilku a unikne ti

tlak kdyz ji sundavas.

0 0
      • 95kg  

Měl jsem o kamoša půjčenou jinou pumpu a dělalo bylo to stejý.Ještě dodám,že vidla chodí ,jen mě zaráží proč budík nic neukáže,když je tam tlak.

0 0
        • skvedo  

Po nasazení pumpy do její hadičky ujde část vzduchu z vidlice. Protože je negativní komora velmi malá, tak se připojením pumpy celkový prostor, ve kterém je stlačený vzduch téměř zdvojnásobí. Tím výrazně poklesne tlak v této soustavě, který budík měří a už je pod jeho rozlišovací schopnosti.

0 0
          • kamilk  

to je ale dost na houby ne? Jak pak má člověk vědět na kolik vlastně tu negativku foukat, když to dělá takové problémy? Kolik pak vlastně unikne když člověk tu pumpu sundá?

0 0
            • skvedo  

Tohle už vysvětlovali stokrát. Koukni třeba do tohoto vlákna.

http://www.bike-forum.cz/…o-52-kg.html

0 0
              • 95kg  

Jak nafučet vidlu vím,akorát mě zajímá proč při opětovném nasazení pumpy budík nic neukáže(používám origo pumpu rock shox)

0 0
                • ZoomZoom  

Na kolik to foukáš? Po sundání a nasazení pumpy ti pumpička neukáže tlak ani v jedný komoře?

0 0
            • Jenda  

pokud je pumpa v poradku tak neufoukne nic, to psouknuti je vzduch z pumpy nikoli z negativky

0 0
          • 95kg  

No ještě že tak,už jsem myslel,že jsem koupil nějakej šrot.

Moc ti díky za info.

0 0
    • ZoomZoom  

Záleží taky na pumpičce. Mám stejnej model Reby a foukám při ±78kg stovku dole i nahoře. Pumpa od Magury po nafouknutí a opětovném nasazení ukáže na pozitivní 95psi a dole 85.

PS. neřeš to .)

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • 95kg  

Oukejs

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.