Jaká kola? BONTRAGER XXX TLR BOOST 29 VS DT Swiss XM 1501 ?

17 nepřečtených
  • milan.zales

Ahoj všem porosím o radu. Mám Trek Procaliber 9.7" a chtěl bych ho odlehčit váhu ještě kolama.

Do jakých by jste šli ? BONTRAGER XXX TLR BOOST 29 nebo DT Swiss XM 1501 ?

Nebo nechat vyplést vše po svém? PŘÍKLAD – DT Swiss XR33 + dt swiss 240'S náboje + sapim dráty, nebo závodní odlehčené DTSwiss?

Děkuji za názory. Jezdím normálně maratony cross country, občas lehký sjezd.

0 0
    • seatik  

Ahoj, dobré kolo, mám podobné. Já si nechal dělat vlastní záplety, protože oem ráfky Bontrager jsou vážně těžítko . https://www.bike-forum.cz/…-9-7-sl-2016 od pana Trynera a spokojenost. Kolik vážíš?

0 0
    • vysmátej bajker  

mám 240 s aerolite s nextie a spokojenost. případně trochu ušetřit s předním 240 a zadní 350 (stejný jen trochu těžší).

0 0
    • AlesKl  

Ahoj, mám na kole TREK Procaliber 9.7 (2017) kola Bontrager Mustang PRO Boost 110 a 148 s přímými dráty. Ořech to má rohatkový 24 cvaků na otočku s třemi rohatkami. Na zadní pevné ose je nápis DT swiss. Myslíte, že jsou to náby od DT swiss dělané na zakázku pro Bontrager? Jsou to dobrá kola? Mám na nich najeto cca 1000km a dost se mi povolil výplet zadního kola. Je to normální? Nemůžou zalézat hlavičky přímých drátů do náby? Kola se točí poměrně ztuha, přisuzuju to odporu praporků v rohatkách a prům. ložiskům. Ořech jsem trochu přimazal olejem, byla tam modrá vazelína. Trochu se to zlepšilo, ale nijak dlouho se kola s volnoběžkou netočí (v porovnání s jinými koly co mám doma s klasickými dvoupraporkovými Shimano ořechy).

0 0
    • AlesKl  

Ořech má dvě průmyslová zapouzdřená ložiska, mazal jsem jen rohatky, viz foto…

0 0
      • kubad  

každopádně vazelínou :D

náboj je OEM DT370

0 0
        • petyn  

A proc? Treba Mavic doporucuje svuj olej. S vazelinou byva v mrazech problem.

0 0
          • kubad  

třeba protože to výrobce doporučuje ?

0 0
            • petyn  

Jasne. To jsem nevedel. Mavic doporucuje olej a s jinymi koly nemam zkusenost. Uz jsem zase chytrejsi ;)

0 0
    • AlesKl  

Ten ořech se prostě netočí úplně lehce, navíc mi v něm občas při prvním záběru po volnoběhu praská. Olejem se jen mírně naředila ta vazelína.

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • AlesKl  

Chtělo by to hodně řídkou vazelínu. Máte nějaký tip jakou? Vnitřek vypadá asi takhle.

0 0
    • AlesKl  

To křupání v ořechu je přesně tohle:

https://youtu.be/oDwAsn3fWLM

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.