hydraulické kotoučové brzdy Tektro HDC 300

6 nepřečtených
  • Blboun.nejapny

Ahoj, stal jsem se šťastným majitelem nového kola s kotoučovými brzdami Tektro HDC 300 (hydraulické brzdy, kotouče 180 a 160 mm). Jelikož mám poprvé v životě kotoučové brzdy a jelikož jsem naprostý začátečník, co se týče užívání znalostí okolo kol, chtěl bych Vás, – odborníky- poprosit o radu. Je normální, že při slabším stisknutím brzdy kolo brzdí podobně jako ABS u auta – zabrždění-pootočení kola-zabrždění? Když stisknu brzdu silně, tak kolo zabrzdí naplno bez protáčení. Děkuji za informaci

0 0
    • novas752  

Normální to neni. HDC300 asi nebude žádnej výkvět techniky, ale tohle bude nejspíš ohnutym kotoučem (= srovnat třeba kleštěma).

0 0
    • DADMTB  

Měl jsem je taky, je to základní model Tektro, ale podle popisu bych to viděl na zvlněný kotouč, možná mastný…nevím jak dlouho kolo máš, ale nové brzdy si musí „sednout“, někdy je potřeba i destičky zdrsnit atp. (záleží jak se brzdilo, možná se na nich vytvořila „skleněná“ vrstva díky neustálemu brzdění z kopce…) Pokud je kolo nové stejně bych zašel do servisu na prohlídku (nejlépe tam kde bylo koupeno)…pokud tedy opravdu neumíš sám, raději ani kotouče nerovnej…

0 0
      • Blboun.nejapny  

Ahoj, kolo mám od pondělí, takže je to ještě nový. Při převozu(měl jsem v kufru) jsem si dával pozor na převoz, tam jsem určitě kotouč neohnul. Možná v prodejně, kola tam měli naskládaný dost u sebe. Jde to vizuálně poznat, nebo to stačí i nepatrné ohnutí?

0 0
        • Vilém  

Trochu to zajed a pak uvidis.

0 0
        • DADMTB  

Pokud je to takhle nový a ještě jsi ani pořádně nejezdil, nejdříve to zajeď, to si sedne…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.