• Yago2

Hledám full 29er na svou postavu-zdvihy do 150mm do 50 000 Kč. Přikládám výsledky a vstupní hodnoty z fit calculatoru. Děkuju za každý tip.

0 0
    • Yago2  

Pro doplnění vážím 100 kg. Najedu tak 2000 „rekreačních“ km za rok.

0 0
    • PatrikL  

nestačili odpovede tu http://www.bike-forum.cz/…0–150mm.html#… ? :)

Možno aj tu ťa niečo zaujme http://www.mtb-news.de/…owthread.php?… alebo http://janbase.cz/?p=69 :)

0 0
    • Singlespeed  

Vhodnou sériovku nenajdeš. Všechny mají pro tvoje dlouhé nohy proklatě krátké kliky. Na vývoj kol pro velké lidi výrobci kašlou.

0 0
      • Yago2  

Máš pravdu, proto uvažuju o klikách (200 mm) od Gebharta.

0 0
        • newbie  

to by sis ale v terénu moc nezašlapal… mám na 29" fullu „jen“ 180ky a už je to docela znát, 185 bych už nechtěl

0 0
          • mxv  

proc?

0 0
            • PatrikL  

škrtanie o zem?

0 0
              • newbie  

tak. mám inseam 94, takže jsem původně uvažoval i 185–190 Zinnech nebo Gebhardtech, ale nakonec jsem rád, že jsem do nich naslepo nešel…

0 0
                • mxv  

sem si myslel, ale tak pokud chci extra dlouhou kliku, musim s tim pocitat uz pri vyberu geometrie ramu.. Ale je fakt, ze dnes uz moc na vyber neni, leda stavba na miru.

0 0
                  • newbie  

29", full, óbrvelikost, na tuhle kategorii relativně omezený rozpočet… se podle BB dropu moc vybírat nedá :-)

jsem se pro zajímavost kouknul – můj Niner má BB drop 29 mm… a třeba Spešl Stump má 37mm – na tom by se mi už i se 180 mm klikami jezdilo dost blbě

0 0
                    • newbie  

a to mám tlusté gumy 2.35"… s něčím tenčím by bylo ještě hůř

0 0
                      • Bafoon  

s něčím tenčím si tě neumím dost dobře představit :-)

0 0
                        • newbie  

:D jsem estét a vím, že tlustej na tenkejch bych neladil…

0 0
                          • Bafoon  

a to chceš hubnout?! víš jak to bude vypadat až zhubneš? pořiď rovnou nějaký krosový šlupičky :-D

0 0
                            • newbie  

vím… budu mít sto a budu se na patnáctikilovém ripoušovi étéricky vznášet nad traily… :-) nebo mi to tak aspoň bude připadat

0 0
                    • PatrikL  

salsa horsethief má 25.8mm bb drop so 140mm vidlicou, pri 120mm má 33 mm. :) Len neviem aká je teraz dostupnosť, tu píšu 2–7 dní http://www.bike-components.de/…l-2012-.html takže by u dodávateľa mohol byť dostupný.

0 0
                    • MlokCZ  

Tak to všechno pořádně přifoukej (vidlici, tlumič i gumy) a hned můžeš dát delší kliky :-)

0 0
                      • Georrge  

nebo koupit 100mm fulla, prsknout tam delší tlumič a vidli a hned máš 2cm prostoru pro kliky :)))

0 0
    • Docent  

Vidím,že máš asi tak o 7cm větší problém než já.Akorát já hledám HT.Doporučuju půjčit si kolo(kola),který se ti zamlouvá,alespoň na jeden den a vyzkoušet v terénu.Ideální by bylo půjčit si rovnou dvě abys měl okamžitý srovnání.Bude to stát asi nějaký peníze,ale jinak to nezjistíš.Když ti nic nesedne,tak nechat vyrobit rám na tělo.Já to taky zvažuju.

0 0
      • RedRS  

myslím, že na 196 sedne lecjaká 29ka v 21" nebo 22" teda jestli nemáš nějaký zásadní disproporce..

0 0
      • Yago2  

Uvažuju, že si ho nechám postavit v RB. Znáte ještě někoho, kdo dělá rámy na míru?

0 0
    • zirecek  

Můj názor znáš. Tedy adekvátně k proporcím těla volit proporci kola – 29ky, široká řídítka, dlouhé kliky. Volil bych levnější sériovku HT ve velikosti 23", tedy například Superior, :-). 29ka mi připadá dostatečně pohodlná, když zvolíš adekvátní doplňky, výplety. Při chuti se houpat například fulla RB, kde už to máš částečně rozjednané, :-).

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.