F. RX+origo 180/180+200km=kvílící šrot.

22 nepřečtených
  • gambo11

Zdravím vás,

dvoustej kilák vozím brzdy Formula RX s origo kotoučema Formula 180/180. Jejich zvukovej projev je nesnesitelnej, po dnešní vyjížďce už jsem byl z toho nešťastnej. Zkoušel sem zbrousit jemnýk smirkem desky, pomohlo pouze na chvíli. Při dobržďování pískaj a kvílení se ozývá celým rámem + nepříjemná vibrace. Obávám se, že to vyřeší už jen nové kotouče a snad i desky :-/ Nemá někdo podobnou zkušenost?

0 0
    • mxv  

Jo, ma, a bude jich hodne:) Prave to resim,

akorat nevim, za co vymenit. Bud za Hope, nebo se mi libi nove Avid HSX, tam dokonce slibují tiche brzdeni i za mokra, ale zas to jsou prakticky nejdrazsi kotouce:(

0 0
    • BikeRider  

Na to si stěžuje s RX kde kdo. řešení je zahodit a koupit Shimano 2012, konkrétní řadu dle rozpočtu.

0 0
      • pI3rre  

IMHO totální blbost, stačí vyměnit ty jejich kotouče a má klid..

0 0
      • Georrge  

mezi shimano 2012 a RX jsem se ted rozhodoval, nakonec jsem koupil RX pac shimana jsou strasne hnusny… zezacatku jsem mel trochu problemy s odvzdusnenim zadni brzdy, ale ted si nemuzu stezovat :) a s hope kotouci je predni naprosto ticho, zadni jen trosicku obcas kvikne… klep klep :)

0 0
    • Al07  

Ahoj, mám je taky, řve mi hlavně ta přední. Na brzdný účinek to, ale nemá vliv a dá se to spolehlivě použít místo zvonku:o) Jinak mě ten rachot, ale pěkně sere.

0 0
      • gambo11  

Dneska sem tomu dával i kouř ve sjezdu, že bych je jako trošku zapek, chvíli sem se radoval, nicméně po pár minutách opět… Chce to asi vyměnit ty kotouče.

0 0
        • Al07  

No já jsem to včera odmašťoval, dnes ráno první dvě zabrždění ticho a pak zase nanovo. Mám už na nich asi 500km včetně delších sjezdů. Jinak brzdí skvěle, tak nevím jestli dávat přes litr za nové kotouče???

0 0
          • Jenda  

tak po domasteni je kotouc zapatlanej takze to chvili prestane. Ja jsem presvedcenej ze je to ale spis problem vystredeni trmenu vuci kotouci nez problem s brzdou jako takovou.

0 0
    • Jenda  

no mam The One original formula kotouce a rvou jenom kdyz neni dobre vystredenej kotouc. Koukni se na to. Tyhle brzdy se mi zdaj na tohle hodne citlivy. Muzes taky zkusit vymenit desky ale zacal bych tim presnym nastavenim trmenu.

0 0
    • goofy  

Jestli tam mas sintrovane desky, tak zkusit vymenit za polymery?

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.