EPICON 2011: Závlačce z pístnice se nechce ven

12 nepřečtených
  • d

U Epiconu 2011 se změny zdvihu dosahuje posunem dorazu [7g] na pístnici. Nedaří se mi dostat ven závlačku [7h], drží mi tam jak sviňa. Prosím o potvrzení, že tam není závit nebo jiná finta, která brání jejímu vyjmutí a že se prostě musí vyklepnout.

Druhák, předvrtané otvory pro [7h] jsou odstupňovány tak, že mění zdvih po 2cm, t.j., pokud chci ZVÝŠIT zdvih o 1cm, nejlepším řešením je provrtat pístnici na vhodném místě?

Děkan

0 0
    • d  

P.S.: Stále je ještě možno přispívat i do http://www.bike-forum.cz/…ni-nohy.html#….

0 0
      • kyl  

Je to jen pružný ocelový kolík.Zabruš si špičku na o něco tenším hřebíku a vyklepni ho.Když nepůjde z jedné strany tak to udělej z druhé,možná se hrana kolíku kousla do plastu.

0 0
        • fofot  

Jak píše kyl je potřeba vyzkoušet stranu, protože to de vyklepnout pouze z jedné.

0 0
    • Patar  

Vrtat pístnici je nevhodné. Řeší se to spacery v jiném, než 20mm odstupňování v kombinaci s kolíky. Tyto používáme po 5 mm od 5 do 35mm.

0 0
      • d  

Jasné, doraz [7g] stačí vysunout a místo něho nasunout odpovídající počet spacerů, dírky slouží jako míra.

Nevíš zda-li na pístnici pasujou spacery pro Rock Shox (zde, a zde)? Jsou vhodnější plastové nebo gumové spacery?

0 0
    • Peslezedirou  

Závlačka je z nějaký pružinový oceli, či co a je nařízlá, takže se tam roztahuje, musíš ji vyklepnout, použil jsem hřebík stejného průměru, který jsem uřízl a zapiloval. Pokud použiješ o něco menší průměr, tak tu závlačku budeš akorát roztahovat. Vyklepnutí chtělo docela sílu, celý díl jsem dal mezi dva kousky hranolků a pak vyklepl, raději jsem volal pro radu Milanovi, pač jsem měl strach, abych něco nedotamto, ale nakonec se podařilo.

0 0
      • kyl  

Myslel jsem jen o něco menší průměr nebo vyklepne kolík a hřebík tam zůstane zaraženej.

0 0
    • vasek80  

Využuji toho, je to sice jiný problém, ale potřeboval bych vědět jaký je povolený maximální tlak do Epicona 2011.

0 0
      • d  

2010_OWNERS_MA­NUAL_AXON_EPI­CON_RAIDON_AIR_SE­RIES

0 0
        • vasek80  

Dík, já tam z určitého důvod potřebuju narvat co nejvíc a bál jsem se už při 120 ;-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.