Dotaz na využití "poloh" v Garmin Edge 520

13 nepřečtených
  • BB

Manuál není moc inspirující a sám na to nejsem schopen přijít a možná to ani nejde. Do 520 jsem si naimportoval přes adresář New files soubor s body, které jsem vytvořil na tabletu v Locusu. Všechny body se s řádnými jmény vytvořily jako Polohy v 520. A teď bych potřeboval, aby mě Garmin upozornil, když se k danému bodu přiblížil. Nic víc. Sám jsem objevil, že Garmin umožňuje k Polohám navigovat, asi jenom přímou čarou, ale aby na ně pouze upozorňoval, tak to jsem neobjevil. Nemá někdo nápad ??? Dík.

0 0
    • black.horse  

Jak moc daleko chceš upozornit? Co udělat body jako extra krátké segmenty? :-)

0 0
      • BB  

Tak 50 m před

0 0
        • MaPa  

Nevím, nemám jak to ověřit, ale zkusím:

1. Umí Locus u vlastností bodu určit „proximity alert“ nebo něco takového? Buď tam je jen zaškrtávátko, nebo se přímo zadává hodnota v metrech. Některé softy (Ozi např.) tohle uměly a gpx soubor si pak tyto atributy s sebou nese.
          2. Po načtení je otázka zda E520 tyhle informace nevyfiltruje. Pak ti nepomůže nic. Podle toho co jsem zjišťoval to co potřebuješ E520 přímo neumí, šance že to obejdeš dle bodu 1) tu ale je.
          0 0
        • black.horse  

tak to by asi jako alternativní řešení použít šlo, já mám nastavený jen vyloženě pár segmentů na E810 a varuje mě to krátce před ním, jen bude asi opruz to tam naklikat, nevím kolik toho máš.

0 0
    • JendaH  

Můj Garmin má funkci proximity, která tohle dělá. 520 nemám a v manuálu pro něj to bohužel nevidím. Zkus to pohledat v menu…

0 0
    • jannk  

primo sice neporadim, protoze tohle myslim moje 510 neumi, ale pro podobne ucely kdyz nekde jedu, tak si udelam gpx (obvykle na mapy.cz), potom z toho nekde udelam tcx, kde uz se daji pridat course points (u me obvykle vrcholky) – a pro ty si pridam varovani treba 100 metru predem

(course pointy pro zatacky/navigaci nepouzivam, jen vrcholy, pripadne nebezpecne sjezdy – a hospody)

Lokace pouzivam pro synchronizaci nadmorske vysky – mam ulozenych ~10mist, kde obvykle zacinam a na nich si Garmin seridi nadmorskou vysku

0 0
      • BB  

Jo díky, ty coursepointy by mohly fungovat. U mě je problém, že jsem zrušil PC a vše řeším na tabletu a tak mi chybí něco jako TCX Converter, který jsem používal. Ale pohledám nějaký konvertor pro Android a v něm by mohlo jít definovat coursepoint.

0 0
        • jannk  

jde i online.

nejlepsi byl http://bikeroutetoaster.com/, ale ten ted prilis nefunguje (porad umi tcx z gpx, ale nefunguje routovani ani automaticke vytvoreni profilu), takze GPSVisualizer nebo GPSies – a asi jich bude i vice

0 0
          • MaPa  

tak já bych to spíš otočil. on-line jde kde co, ale jde i off-line?

0 0
            • jannk  

No treba ten TCX Converter co zminoval BB – ale offline programy jsou jen na PC; mobilni/tabletove aplikace offline prakticky nebyvaji.

A offline programy se uz zase moc nerozviji (vyjimky pochopitelne existuji)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.