Cube Nuroad C:62 2027 - ONE vs EX a velikost M vs L

12 nepřečtených
  • P09

Rád bych si koupil nový Gravel na ježdění kolem Brna. Zvažoval jsem chvíli 2×12, nyní se ale přikláním k 1×12 (u těžších převodů ty skoky nejsou až tak velké, u lehčích už ano, ale asi ok). Většinu času strávím na cyklostezkách Rebešovice – přehrada, letiště Medlánky, okolí přehrady apod. 2× asi už neocením, v mládí jsem jezdil hodně na silničce (než mi ji během VŠ ukradli), teď vyjedu občas na starším MTB 29" (a dodnes mi to MTB prostě nedává pro mě smysl, ale v té době – kdy jsem ho kupoval – gravely v podstatě nebyly a silnička s dětmi byla no go zóna).

Poměrem cena/výbava se mi velmi líbí:

EX už je výbavou asi kolo, na které roky nesáhnu a budu spokojený – elektronické řazení 82× řada pák a brzd, wattmeter (ten už pro mě ale asi nemá větší smysl než zajímavost a zábava, než nějaký reálný trénink). Ale příplatek v podstatě poloviny ceny ONE asi nedává pro moje hobby ježdění smysl a těžko bych si ho obhajoval. A nemyslím si, že bych u ONE měl brzy cítit potřebu něco upgradovat …

Kolo nemusí být jen Cube, klidně doporučte cokoliv jiného, ale ta výbava u ONE je na 49k za mě až neskutečná (od 2027 i karbonová kola). EX za 73k je také skvěle vybavené, s elektronickým žazením a úrovní výbavy těžko hledá konkurenci.

Je mi 43, mám 184cm, 82kg, rozkrok cca 84–85cm (na mou velikost poměrně kratší nohy, delší trup). A nyní řeším velikost rámu. Měl jsem možnost dnes zkusit Cube Nuroad C:62 Pro (stejný rám) v M a Cube Nuroad C:62 EX v L (krátce před prodejnou, např. hodinová jízda by napověděla asi lépe – bohužel není s Cube kde absolovat). U M mám pocit, že jsem maličko dost nad řidítky, ale kolo bude jistě pak mrštnější a obratnější. M má citelně užší řidítka, ale nemám kdovíjaká ramena a jsem asi opět mezi 42 a 44 cm co mají tyto velikosti. U L zas mám pocit většího natažení, což ale dělá paradoxně možná jen to, že měli sedátko na prodejně trochu více vzadu (a ochotu upravit posez jsem moc necítil, sám prodejce podotkl, že by chtělo sedlo trochu výš, ale že by to akčně šel udělat, to ne …) a na L je delší představec – což není takový problém vyměnit.

Když se podíváte na geometrie těch kol a případně vlastní zkušenosti, přiklonili byste se u mě spíše k M, nebo L? Řeší se lépe na gravelu zkrácení L, nebo „prodloužení“ M? Za mě jsem na rozmezí velikostí a z těch 2 minut na kole před prodejnou z toho jasný závěr nemám :( Dle kalkulačky Cube jsem mezi L a XL, to mi ale přijde jako nesmysl.

Případně nebyl by někdo v Brně ochotný Cube Nuroad s danou gematrií v M či L zapůjčit? Žádný prodejce Cube bohužel zápůjčky nedělá :(

Anketa: Jaké kolo a jakou velikost (s poměrem cena/výbava a zaměřením na hobby jezdce, bez závodních ambicí)?

0x
    0%
    0 0
    • Dan205  

Když víš, že EX je pro tebe zbytečně drahý, tak ho z výběru vyřaď, ne? Nebo chceš, abychom ti napsali „ber ho“ a tys měl důvod udělat si větší radost?

0 0
    • skaj  

Pokud tabulka geometrie nelze, tak ten ONE ram v M a L je uplne stejne dlouhy, ale L je o 2cm vyssi, ma o 1cm delsi predstavec a o 2cm sirsi riditka. Takze tady podle me neni o cem, pro prvni gravel ber L. Kdy beru, ze v podstate cokoliv ti bude pripadat pred kramem trochu vachrlatejsi…

Ostatne si myslim, ze ty tabulky uplne nekecaji a ze jsi jasne L mozna s presahem k XL. Chtit M se 184 cm by znamenalo, ze jsi bud nejak hodne netypicky narostlej a nebo k tomu mas nejaky jiny hodne subjektivni duvod. A ten stejne nebudes vedet, dokud neco nenajezdis…

3 0
    • P09  

No já to nezavrhl na 100%, kdyby ten příplatek dával skutečně smysl i pro hobby použití. Nemám s těmi řadami aktuální zkušenost. Předpokládám ale, že není důvod tu GRX na ONE podceňovat a nevěřit jí. Nebo?

0 0
    • DidaJI  

Já si zrovna vybírám taky nový Gravel a přesně tyhle 2 kola mám v užším výběru taky. Jsem teda menší než ty, takže já mám ve velikosti jasno (M), ale taky zatím nejsem úplně rozhodnutý co. Nuroad C:62 EX je veliké lákadlo, podle mě se nedá v současnosti najít na trhu nic s podobnou cenou a výbavou. Trochu mě mrzí, že to nemá úložný prostor v rámu, ale jinak je to super. O variantě ONE jsem uvažoval méně, chtěl bych elektronické řazení (nikdy jsem ho neměl tak to chci otestovat), je tam jak píšeš osmičková řada pák, brzd, vyšší řada kazety, lepší kola a wattmetr se taky neztratí.

0 0
      • scret  

Sabro ulozny prostor ma a bude navic i vybavou konkureceschopny :)

Schvalne kontaktuj mistniho uzivatele Hnoj

1 0
      • Azmir  

Záleží, co bereš jako trh, jestli konfekci tak asi jo. Číňan bude pořád o 20k levnější včetně 13s elektriky a karb. kol viz třeba můj Twitter.

1 0
    • P09  

Za to co člověk dostane, je ten příplatek asi ok. Ale pokud je ta GRX výbava ONE spolehlivá a v poho, pak je pro můj účel asi neobhajitelný (pže je to půlka ceny ONE).

0 0
    • cft  

C62 ONE jsem kupoval letos manželce. Je to fajn kolo. Za ty peníze nic moc lepšího nebylo, snad jen ve slevách Bianchi Arcadex. Ten Cube je překvapivě lehkej. Jestli někdy něco vyměním, ale spíš ne, tak kola a kazetu.

0 0
    • megawir  

Já jsem rozhodnutý jít do Cube Nuroad C:62 EX 2027, řeším barvu. :))

Ten výběr není nic moc, buď modrozelená divná nebo ten šeřík s grafikou. Dilema.

https://www.cube.eu/…line/1136310

https://www.cube.eu/…lack/1136300

1 0
    • scret  

Pri tve vysce urcite Lko…

Ja jsem u Cubu tak na hrane se 180cm mezi M/L, ale taky bych se spis priklonil k Lku asi…

1 0
      • P09  

U mě jde hlavně o za mě kratší nohy. U rámu v L nemám při postavení skoro žádnou rezervu nad rámovou trubkou (tak 1–2cm max), bude tím i níže sedlo atd. V tom se na M cítím lépe. Posedem jsem se na M ale cítil hodně nad řidítky a po delší jízdě by asi trpěla zápěstí. Chtělo by to aspoň 30 – 60 min na M a L, trošku poštelovat posed a bylo by jasno, ale prodejci Cube kola nezapůjčují, bohužel …

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.