Canyon Grizl 5 (1x12) vs. Cube Nuroad Race 2026 (2x11)

15 nepřečtených
  • tenzkostelce

Zdravím všechny,

potřeboval bych pomoct s finálním rozseknutím výběru svého nového gravelu. Rozhoduji se mezi dvěma konkrétními kandidáty: Canyon Grizl 5 (cena cca 33k) a Cube Nuroad Race 2026 (cena cca 38k).

U Grizla mě trochu nahlodává pohon 1×12 – slyšel jsem, že na silnici to kvůli velkým skokům na kazetě nemusí být optimální, tak by mě zajímaly vaše reálné zkušenosti.

0 1
    • Azmir  

Hoď odkazy, nikdo to hledat nebude.

1 0
      • Azmir  

Jakou potřebuješ velikost?

Ten canyon je dost trága za ty prachy, to bych fakt nechtěl. Cubě je v pohodě, ale za ty prachy už zase můžeš mít karbon. 1×12 bych se asi nebál, záleží co jezdíš.

Kukni k sousedům, jestli se ti něco nezalíbí(zatrhl jsem ti teda jenom karbon, tak si to kdyžtak zruš). Ty nejlevnější karbony vycházejí na nějakých 36 tisíc.

0 2
    • tenzkostelce  

Potřebuju velikost M. Primárně asfalt, cyklostezky a silnice nižších tříd, občas nějaká polňačka nebo lesní cesta.V čem přesně je ten Canyon trága? V kolech se moc nevyznám, tak budu rád za vysvětlení. Díky za odpověď

0 0
      • Azmir  

Je to hliník na nejzákladnější a nejtěžší sadě. Je to sice gravel kolo, ale s hmotností 12 kg s pedály to má blíže horákovi.

Projdi si odkaz co jsem ti poslal, najdeš tam za skoro stejné prachy karbon na GRX, nevidím jediný důvod pro canyon.

0 0
        • patrikhorak88  

Je ten centrumrowerowe legitimní obchod? Má s ním někdo zkušenosti? Ceny vypadají dost lákavě.

0 0
          • Azmir  

Si tu o tom něco najdi, sám jsem tam nakupoval. Je to největší obchod s koly v celém Polsku, není se čeho bát.

Jediný problém je, že nedoručují do česka, je nutné využít služby jako znemecka.eu apod. https://www.znemecka.eu/…lek-z-polska

1 0
    • Jáchym 1  

Taky váha těch levných 12 sp.kazet je labůžo.Když přestaneš šlapat při zařazeným těžkým převodu,tak ta kazeta slušně,,kopne,,do klik.

Teď dostanu čočku :-)

0 0
      • squalo  

Ona to hlavně není 12sp kazeta, ale 11sp ze sady Cues (sada dělaná tak, aby vydržela na ebiku).

Jinak nerozumím tomu nad čím se pohoršuješ, když na éčku takovou kazetu máš.

0 0
    • Kukyy  

Já byl v podobné situaci, hledal jsem gravel na dojížení do práce, zejména cyklostezky a velice mírný terén.

Rozhodoval jsem se mezi Grizlem (33k) a Cube Nuroad EX (36k), protože jsem byl z MTB zvyklý na 1× pohon a chtěl u něj zůstat.

Zvolil jsem Cube a po 300km zatím spokojenost, asi ne moc relevantní, ale navíc v barvě „blueiris´n´lilac“ vypadá parádně.

2 0
    • Peterson88  

Cube je jasná volba.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.