Brzdová páka Shimano XTR M975, vůle, klepání

6 nepřečtených
  • zirecek

Zdravím.

Máte někdo zkušenost s vůlí brzdové páky kotoučových brzd Shimano XTR M975?

Za léta provozu páky získaly drobnou vůli. Při jízdě na tvrdém, drncavém povrchu obě páky hlasitě klepou, což mne celkem prudí.

Řešili jste to někdo náhodou? Třeba nějaký vymezovací tmel? Vůle není tak veliká, aby šla strčit podložka. Připadá mi, že páka je uchycená přes čep s nýtem. Zespodu brzdové páky to nevypadá ani na nejmenší imbus na případné dotažení čepu páky.

Díky za rady.

0 0
    • Cryzyy  

Když čep paky rozdelas, zjistíš, že se cep otáčí primo v hliníkovém těle paky a není tam žádné pouzdro, jednak bude vydreny vlastní cep a co je větší problém, tak díry pro čep v těle paky. Chtěl jsem si nechat udelat pouzdra a novej cep, ale dřív jsem brzdy prodal i s kolem. XT brzdy maji pouzdra – holt XTR gramarina.

0 0
      • zirecek  

A jak vyndáš ten čep? Nějaký speciální klíč? Na imbus to není. Skoro mi to připadá jako nýt…

0 0
        • Cryzyy  

Když se podíváš na paku směrem od predstavce ke konci riditek najdeš cervik na imbus (odhadem 1,5 ) co zajistuje čep.

0 0
      • Cryzyy  

odvolavam co jsem rekl, co jsem napsal platí pro novejsi paku, tyhle jsem taky vozil, ale už si nepamatuji, jak tam ten cep byl delanej

0 0
    • kyl  

Před lety jsem něco takového řešil u brzd 525.Podložku jsem vystřihl z plastové podložky na rýsování do sešitu.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.