Ahoj,
Snažím se sehnat adaptér z 180 na 203mm.
Konkrétně potřebuji Shimano SM-MA-F203P/PM, nicméně všude mají jen tu novou verzi na dva šrouby.
Já sháním ještě tu starou na 4 šrouby.
Nevali se to někomu doma nebo nevíte kde ji koupit?
Předem díky!
Ahoj,
Snažím se sehnat adaptér z 180 na 203mm.
Konkrétně potřebuji Shimano SM-MA-F203P/PM, nicméně všude mají jen tu novou verzi na dva šrouby.
Já sháním ještě tu starou na 4 šrouby.
Nevali se to někomu doma nebo nevíte kde ji koupit?
Předem díky!
A je problem pouzit nejaky jiny +20mm adapter?
Sháníš tedy tohle?
To je 160/203, ne?
Přijde mi tvarově shodný s tím Shimano, který becis zmiňuje, takže hádám, že to je správný adaptér.
Me moc podobny neprijde.
Moc se mi nezda, ze by existovaly dve verze adapteru pod stejnym oznacenim, ale treba da foto jako dukaz.
Píše verzi na čtyři šrouby, to je tenhle.
Hádám, že ale na 4 štoub mají pouze SM-MA-F203P/P což je verze pro 160 > 203mm
Ale ten ma jine oznaceni nez si predstavuje.
Pardon za zmatky. Opravdu to vypadá že na 4 šrouby verze 180 > 203 mm asi neexistuje.
V servisu mi tvrdili, že existuje a 4 šroub je pouze starší verze toho stejného adaptéru.
A nesel by pouzit adapter 160->180? Ten se na 4 srouby dela. Mi ten adapter shimano 180->203 pripada uplne stejny jako shimano 160->180.
Temer s jistotou ano. Driv se to delalo uplne stejne, pro jeho ucel se pouzil adapter 160/180.
Zkus galfer SB002
Hope adapter typ H
Ještě se zeptám. Když mám na vidlici Postmount na 180mm a vozím 203mm kotouče a poté koupím adaptér + 20mm bude to fungovat? Dají se použít nějaké podložky na ty zbylé 3mm nebo se musí koupit vyloženě adaptér +23mm ?
jen technická – řešíš poloměr kotouče takže nejde o 23mm ale o 11,5mm
a jdou případně použít podložky M6 co se dávají po šrouby
ale nejrozumnější je koupit zrovna adaptér na 203mm kotouč
Neni to spis o 21,5mm?
203–180 je 23mm , a poloměr tedy 11,5mm
pokud jde ze 160 pak je to 43mm a tedy 21,5mm každopádně podložkama bude řešit případně 1,5mm
Myslel jsem to tak, ze ten adapter by mel byt 21,5mm, ptal se na adpter 23mm, takze 20 a podlozka.
Pravda, to že je to podloužkou vlastně jen o 1,5mm mě něnapadlo. Udělám to tak.
M6 podlozka ma podle normy 1,6mm, takze by ro mel byt ideal.
Přidám se s dotazem – jaký je rozdíl mezi těmito dvěma adaptéry?? Jeden označen jako SM-MA-F203P/PM a druhý jako SM-MA-F203P/P
Jsou zaměnitelné? Díky za info.
Ber radsi ten P/P. Odpadaji pak pulkulate podlozky, trmen sroubujes k adapteru a ne vidlici, tzn, kdyz bys to pretahl, tak znicis adapter a ne zavity v navarce na vidlici.
To je docela dobrý poznatek, díky! :) Ten P/P už mám nachystaný až budu skládat nové kolo, jen mě zarazila informace, že existuje i ten P/PM tak jsem si nebyl jist, jestli nemám nějaký pro mě nevhodný.. ;)
Pozor na to – P/P je na na vidlici, která má úchyty na 160mm kotouč (bez adaptéru). P/PM je na vidlici s úchyty na 180mm kotouč (bez adaptéru). Adaptéry tedy nejsou zaměnitelné. Najít to na stránkách Shimana je porod…
.
Podle tabulky kompatibility nejsou zaměnitelné, jeden je na 160 → 203 mm a druhý je na 180 → 203 mm
Potřeboval bych poradit. Na zadní kole mám 180mm kotouč a třmen je bez adaptéru přichycen rovnou k rámu.
Jaký bych měl použít adaptér když chci použít 200mm kotouč?
Domnívám se že tento SM-MA-F203P/PM
ale trošku mě znervózňuje to F v názvu, nemělo by tam být R?
Dle Application table for adapter C-195
je to SM-MA-F203P / PM
U adapteru PM/PM je jedno jestli je predni nebo zadni. Muzes pouzit i adapter SM-MA-F180P/P2.
Toto by mě zajímalo…Vzadu návarky 180 a redukce shimano SM-MA-F180P/P2 co bývvávávala vepředu. Mám si lámat hlavu s těma 1,5mm na průměru když chci kotouč 203mm? všechno v PM. Vím že to tak můžu vyzkoušet a uvidím, zda se mi to tam vleze. Jen se mi nechce do obchodu dvakrát.
To vyresi obycejne M6 podlozky mezi adapterem a trmenem.