• mates001

Zdravim vsetkych, Pls o radu. Vymenil som ram Merida Matts Sport 500 18´za 20´. Co som si vsimol hned doma (jazdit som este nebol) je, ze vidlica SR SUNTOUR, XC 75-M-lock out, ktora je na tomto 20´rame je maksia ako na 18´ co som mal predtym. Na novej vidle dokazem pri nastaveni na najmaksie pruzenie (signalizacny kolik na nohe vidly je uplne hore) stlacit vidlu bez velkej agresivnej sili takmer na doraz (opriem sa o to len vahou tela). Na povodnej videl na mensom rame sa mi toto nikdy nepodarilo a pri tom istom nastaveni som to dostal tak na 1/2 az 2/3. Da sa tato tvrdost okrem regulovatelneho kruzku inac nastavovat? Resp preco je tomu tak? Je tam ina pruzina? dik m

0 0
    • Smepet  

AHoj,
      pokud to dobre chapu, tak tak jsi ram vymenil i s vidlici. SR Suntour XCP 75 mela v v prni ctvrtine tohoto roku vyrobni vadu v pouzdrech, kdy vidlice chodila strasne ztvrda. Mne se dokonce zustavala viset v polovine. Menili mi ji 3×, bohuzel stale z chybne serie.

0 0
      • mates001  

Dohodli sme sa s predajcom (bol ochotny-za co dakujem), ze mi prehadze vsetky komponenty na vacsi ram. Doma som zistil, ze vidlu nemenili. Nebudem tam volat a pripadne koli mne budu kefovat nejakoeho chalana, ktory sa na to vykaslal a nevymanil moju povodnu vidlu (aj tak mala za sebou cca len 30km). Mas pocit teda, ze som dopadol teraz lepse ako povodne? Ze ta vidla ma tak lahko chodit. Predtym ako keby po prvom pritlaceni drhla. Potom sa rozbehala. Tato ide hladku ale makko. Tiez som si vsimol, ze pri najmaksom nastaveni pri stlaceni vidly z niektorej nohy pocut sicanie, ako keby vytlacalo nieco vzduch. To je co?

0 0
        • Smepet  

Aha, tak to ti neporadim. Pokud ta vidlice je ale ze zacatku tohoto roku ( leden – brezen) , muze to byt ten problem, co jsem mel ja. 30 km je stejne malo. Mel bys ujet tak 500. Pak to kdyztak reklamuj.

0 0
          • McBlacky  

tak jestli je měkká, tak se zajetím nepřitvrdí :-) zrovna 75 jsou pěkně levý 80% jich nefunguje a 20% blbě…

0 0
            • mates001  

nevravim ze je vadna, len chcem radu kto ako vnima tu makkost/tvrdost. Ake su skusenosti.

0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.