• Staenly

Cusa borci, obcas nekde ctu, ze rafek je excentricky, mohl by mi nekdo vysvetlit, co to znamena? Ja vim jenom co je to excentricita u elipsy…:/

0 0
    • pali  

pozri si to na www.ritcheylogic.com je to výrobca tohto typu ráfkov.

0 0
      • cabbage  

pokud je to od vyroby tak to znamena, že nyple nejsou uprostřed, ale bliže k jedné straně rafku, nebo dodatečně a to už má něco(tvar) společnýho s elypsou.

0 0
    • Meesha  

Nevim, jestli je to ono, ale teprve nedavno sem si na svejch Rolfech vsimnul, ze jedna strana je o dost vic zkosena nez ta druha…

0 0
    • biker007  

co vim tak Ritchey to pouziva u zadniho rafku, aby se zamezilo rozdilnymu napeti dratu u kazety (vetsi napeti) a na druhe strane. sice to na kole nevozim, ale zda se mi to jako celkem rozumna vec.

0 0
      • kwiko  

ja to vozim a ze by som si vsimol nejakej zmeny v tuhosti… to asi nie = chytry obchodny tah vyrobcu, lebo tie 3mm co su spice excenticke ti asi velmi nepomozu.

0 0
        • Gatier  

Videl som to uz aj v predu na kotucoch. A aj vzadu naopak napletene :-)

0 0
        • Zdyn  

No samozrejmne ,ze to v tuhosti nepoznas,ale kazdopadne je lepsi pro kolo,kdyz je vyplet symetrickej a tudiz obe strany jsou stejne napnute.

0 0
    • Volf  

Dělá to u Ritchey u některých zadních ráfků. Orvory na niple jsou vrtány k jedné straně a celý ráfek je zkosený na tutéž stranu. Údajně pro stejné napětí výpletu zadního kola. Já si osobně myslím, že praktický význam se rovná nule.

0 0
    • zdenek  

Spíš se říká „asymetrický“ než excentricky. Od doby, co ho mám, mi přestaly praskat dráty pod kazetou.

0 0
      • RomanH  

Mne naopak prestaly, kdyz jsem ho vymenil za M517. Ale abych byl objektivni, treba to bylo dratama, fakt nevim.

0 0
    • Staenly  

Vesmes sem si to myslel, ale diky vsem…

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.