• Bohus

Existuje V-brzda, ktorá má vodítko (fajku) na pravej čelusti? Potrebujem to kvoli tomu, lebo bovden na zadnú brzdu mám vedený po pravej strane hornej trubky a potom je tam extrémne zahnutie bovdenu, ktoré sposobuje zbytočné trenie lanka.

K recenzii k Avid Ultimate je písané, že je možné prehodi? lanko zľava do prava, ale hladám nejakú lacnejšiu brzdu od tejto.

Prípadne maté nejaké iné riešenie tohto problému?

Ďakujem.

0 0
    • Mamutt  

Proč nemůžeš prohodit vedení na rámu, je tam problém?

0 0
      • Bohus  

Nemožem. Jedná sa o rám Specialized Rockhopper (model asi 2000). Tento rám (ako vačšina Specialized-ov) má lanká vedené podľa mňa dos? čudne. Lanko zadnej brzdy ide po pravej strane (po boku) hornej trubky a radiace lanká idú spodom s tým, že sa pod spodnou rámovou trubkou krížia.

0 0
        • Mamutt  

Doobrýýý… Tak to je mazec. Co tam máš za bowdeny? Drhne ti teflon v kevlaru, nebo nerez v sisce? ;)

0 0
          • Bohus  

Mám tam nerezové lanko Jagwire a bovdeny od Alligatora. Bovden je priečny (nie vinutý), má vnútri teflon a zvonka „strieborné pletenie“.

0 0
            • Mamutt  

Hm, to pak nevím. Ale asi bych nejprve přecijen zkusil koupit ještě o trošku lepší bowden a lanko (Alligator LY880, můj Clarks Climb8 už se nevyrábí, dělají něco nového co nevím jak se jmenuje). Vyjde to několikanásobně levněji než nová brzda. Do 2000 by ses pak mohl vejít s čelistí od Canecreek www.canecreek.com/…s/01_dc5.htm pokud budeš trochu shánět. Pak ty Avidy.

0 0
        • TinkTink  

Jaky tam mas voditko? Nepomohlo by 135 stupnu? Jestli je tam teda uz nemas :)

0 0
    • Jogador  

Nebo zkus to vodítko : www.acor.velo-cz.cz/…2500001_.jpg a třeba dvě zasebou.

0 0
    • Pá-dlista1  

Hele, ted sem si vzpomel, ze ja pouzivam u prehazky tu trubicku z Vecek, ale ta pevna se mi lamala, tak jsem koupil za 30Kc ohebnou. Nebylo by to reseni?

0 0
      • Bohus  

Napíš prosím ?a, keď vieš, kto to vyrába, kde sa to dá zohna? a ako to vyzerá?

0 0
        • Pá-dlista1  

Nevim. Videl jsem to nahodou v krame. Vypada jako normalni trubicka, ale ta pevna kovova trubicka je nahrazena pruznym kovovym vinutim. Neco jako kdyz svleknes krouceny bovden z te buzirky, ale daleko hezci :)

0 0
    •  

jine reseni problemu by tu bylo, ale trochu drahy… kovovy clankovy bovdeny Nokon (http://www.nokon.de/)

0 0
    • MartinXC  

Možná by šlo na konec bowdenu nasadit tak 10cm skládaného Nokonu a vytvarovat si přívod (ale ne všude se dá Nokon po kouskách koupit – vím že by to šlo u Programcycle v Praze).

0 0
      • Bohus  

Som ešte nevidel predáva? Nokon „bovdeny“ na Slovensku :(

0 0
    • JanSolar  

Muzes vest bowden bez preruseni od paky az k brzde po leve strane ramu a k ramu ho pridelat pomoci zip-tie. Aspon se Ti do nej nedostane bordel.

0 0
      • Daf  

Taky bych to tak udelal. Akorat to chce dobrej Bowdem. Klasickej vinutej bude na takove delce asi dost pruzit.

0 0
      • Bohus  

Ďakujem. To je dobrý nápad. Asi to tak urobím. Len musím zohna? poriadny bovden – asi ten Alligator, ale ten na Slovensku len tak nezoženiem. Máte niekto tip na poriadny bovden, ktorý sa dá kúpi? na Slovensku (najlepšie v Bratislave)?

0 0
        • JanSolar  

Myslim, ze si delas zivot bytecne slozitej. Proste kup nejakej bowden, ne uplne ten nejlevnejsi a hotovo. Je jsem to takhle s obyc kroucenym bowdenem za 30Kc/m a brzdi to skvele. Jestli ale chces vyhodit 500 korun za kvalitni bowden, asi Ti nikdo branit nebude.

0 0
    •  

Džez nade vše!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.