• Darius

jak moc utahujete sedlovou objimku (nebo upinak)? mam alu ram a kerbon. sedlovka a nerad bych ji ublizil, ale zase nesmi zajizdet… mam imbus s pakou asi 6–7 cm a utahuju s citem… zatim

0 0
    • slou  

No resil jsem podobny problem. Alu ram a karbon sedlovka. Neustale zajizdela tak jsem nekolikrate odmastil a pri otevrenem upinaku sem ho dotah na max co rukou slo a pak jsem ho zavrel. Sel sice trochu hure ale sel. Jinak sem se koukal na tu sedlovku a v miste kde je rozriznuti ramu tak tam mam na ni lehky otlaceny sram, ale snad to nebude na skodu. Toz tak

0 0
    • MartinS  

Stačí odmastit a lehce zdrsnit vnitřek sedlové trubky rámu a karbonová sedlovka přestane zajíždět

0 0
      • Darius  

nejde mi o zajizdeni… spis me zajimalo, jak moc vadi karbonu primy kontakt s hranou sedlove trubky…asi je to v poho, proste utahnu a jedu:-)

0 0
        • Extremist  

Dorvu to vzdy co nejvic jako vse ostatni na mem biku. Zatim bez problemu. Nejake momenty neresim.

0 0
          • Aiax  

No to u karbonove sedlovky neni nejlepsi postup. Pretazena sedlova objimka podle meho nazoru muze casem zpusobit i prasknuti ramu pod objimkou.

0 0
    • MartinXC  

Mám rovného Thomsona 410mm v Alu rámu:

• hezky jsem ho namazal, a? nevrže
      • zasunutý je cca 17cm
      • dotahuju zlehka krátkým (6cm) imbusem (2 otáčky od polohy, kdy jde sedlovka hladce ven

Drží, ani se nehne.

Před tím jsem měl hokejku Ritchey WCS, zasunutou 11cm, tu jsem musel utahovat o 1,5 otáčky víc.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.