29er HT - Rocky Mountain Vertex 950 RSL

18 nepřečtených
  • gemini

Vybírám 29er HT a zatím je na pozici hlavního kandidáta tento stroj. Co se kvality rámu týče, toho bych se asi u RM nebál, ale třeba vidle je pro mě absolutně neznámou ( a na B-F se toho o ni taky moc nepíše ). Ostatní osazení je asi ověřené XTčko ( včetně vychvalovaných brzd ), v kombinaci s komponentama Race Face. Kola na SLX nábách a Sunrims taky asi pro začátek v pohodě poslouží.

Tak co vy na to? Jít do toho, nebo se poohlídnout jinde?

0 0
      • gemini  

Když já si kolo chci před koupí osahat:-(

0 0
        • sharkeeCZ  

Pak napiš z jakých značek, Tobě dostupných k testování, chceš vybírat. Nebo město.

0 0
          • gemini  

Jsem z Brna, tady není problém vedle toho RM osahat cannondale, bianchi, spešl, giant, trek, superior, merida, ale z těchto kol mě krom treku ( superfly ) zas až tak nic moc nezaujalo…

0 0
            • satch  

To RM jako značka je u nás celkem neokoukaný, akorát dražší… rozhodně to nemá takovej poměr cena/výkon jako canyon… ale vzhledem k tomu, jakou máš silničku bych klidně vzal RM (když sedne geo) a postupně dotunil (na konkrétní model jsem se nedíval), pokud nejdeš cíleně podle ceny/výbavy… (akorát na tom RM ty kola teda :-) )

0 0
              • gemini  

Canyonu se asi poměrem cena / výkon nevyrovná žádná značka a kola jsou obecně u sériovek bída…

0 0
              • sharkeeCZ  

Tak RM mi cenou přijde ještě docela levná

0 0
            • sharkeeCZ  

Tak z toho je asi ten RM nejlepší volbou. Ještě bych nezatracoval SUPa.

A co tak KONA http://www.kona.cz/kolo/big_kahuna

Je to sice v Olomouci, ale to máš za rohem

0 0
              • Vilém  

Chce Rocky Mountain a ty nadhodis SUPa? To je ode zdi ke zdi.

0 0
              • gemini  

Kona vypadá zajímavě, ale poměr cena/výbava je ještě horší než Vertex…

0 0
                • sharkeeCZ  

Pak ještě počkat na nové Ghosty, L-P aj.

0 0
                  • sharkeeCZ  

případně ještě Stevens – tam nebude problém dostat slevu 10–20%

http://www.stevensbikes.cz/…on-green-210

0 0
                    • gemini  

To jsou všechno kola, který mě prostě nějak neoslovují – výbavou asi vyjdou o něco líp, ale zase tak markantní rozdíl, kterým bych si jejich výběr vyargumentoval, to není…Naopak Vertexe jsem měl dnes v rukách a mít moji velikost, domů bych bez něj neodešel…:-)

0 0
      • Bokec  

Hmm ten kaňour je fakt pěknej…

0 0
    • madcat  

Tu vidlu mám zatím čerstvě, asi 80 km, takže je ještě v záběhu, ale zatím vypadá na dobrej kompromis mezi linearitou a progresivitou – ze začátku zdvihu citlivě zobe, ale nechodí zbytečně až na doraz. Prostě se mi její projev celkem líbí. Srovnání s jinejma, např. s Rebou, ale bohužel nemám, nikdy jsem Rebu nejezdil. Ohledně spolehlivosti těžko říct, zatím je úplně nová.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.