Rám Merida TFS 05 - zdvih vidlice

7 nepřečtených
  • L_i

Ahoj všichni Mám prosbu. Poradil by mi někdo jaký nejvyžší zdvih vidlice můžu dát bez nebezpečí zlomení rámu na rám Merida TFS z roku 2005 www.utyrse.cz/?… (na stránkách U tyrše píšou HFS, ale co vím tak je to TFS). Merida tam dává největší 100mm , ale já bych chtěl větší… . Dík. L

0 0
    • sportovni_biker  

Nevím teda, ale já jsem tam měl i na rychlejší a prudší sjezdy 130 mm a nic se nestalo, takže si myslím, že při rozumném zacházení není problém.

0 0
    • enjoy  

kdyz se ti na tom pak bude dobre jezdit… ja o tom teda pochybuju.

0 0
    • wbiker  

Pro letošní modely má Merida na stránkách výšku (od patek po korunku) 450. Vozím cca 470 a přijde mi, že je to kolo klidnější, vyhovuje mi to víc. Zkus si změřit výšku vidlice, třeba to půjde trochu porovnat. Jinak ještě záleží čemu dáš přednost, jestli větší hravosti kola, nebo tomu, že bude dobře držet stopu.

0 0
      • wbiker  

Aha a ty ses ptal na to, jestli je to bezpečný. No tak nic no, už je pozdě.:-) Tu bezpečnost posoudit nedokážu.

0 0
      • L_i  

Diky. Já teda vůbec nevím co to udělá. Tak jak to je (vidlice nafoukaná na hodně na tvrdo – 80mm) se mi na tom jezdí dobře, ale rád bych i vyzkoušel něco jinýho – jsem v tom začátečník.

0 0
    • Pebe  

se svejma 100kg jsem jezdil Nixona 145mm (výška 518mm) a rám to přežil v pohodě.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.