• Stancek

Ahojte, potreboval bych rozebrat, vycistit a asi namazat suntour axon e-rl, servisy jsou plny a cekaci doba dlouha, tak si rikam ze bych se o to pokusil sam. Vite nekdo a poradite jak na to? Jediny co jsem se zatim dopatral ze se povoli dole ty sroubky a kluzaky se stahnou. Co je tam dal? To je mazany vazelinou? Nebo mi z tama vytece olej? Cim ji namazat? Na co dat pozor? Historii jsem se snazil prohledat, ale kazdy thread o suntourkach jsou jen hadky s milanem, google mi nic nenapovedel, nebo neumim hledat :-(

0 0
    • jihra  

Pro základní informace se koukni na www.srsuntour-cycling.com/…4d/index.php?…

0 0
    • Pekáček  

Stahneš ty kluzáky jak píšeš a je tam vazelína. Stírací těsnění se daj vyloupnout pro snažší přístup dovnitř. Celé to utřeš od zbytků původní vazelíny a namažeš. Já to asi mažu moc, přemazávám, nic mě ale ven neleze :o) Takže jak namažeš ty spodní nohy zevnitř tak nasadíš stíráky a celé to zasuneš do sebe a dole chytneš těma šroubkama. Vazelínu používám LV-2–3 od Parama (laciná) a zkusil jsem Manitou určenou na mazací pistole microlube, ale ta je tak medová, že ti zatlumí pohyb vidlice i případnou vůli v pouzdrech :o) Kdybys chtěl olejové mazání a vyladit tlumič a máš-li nějaký litřík navíc, dej jí Milanovi na poladění. Z lockoutu se stane snížení zdvihu a vidle začne konečně tlumit odskok. Mazání bude samozřejmě olejové a stíráky jiné, lepší. To není reklama, ale zkušenost s bráchovo poladěným Axonem.

0 0
      • Twister  

Jo jo, Milan umí.

0 0
      • Stancek  

Dik za odpovedi chlapi :-) S Milanem uz jsem mailoval a upravi mi ji, ale az budu mit litr navic a bude se dat jezdit na silnicce.

0 0
    • fiberman  

To můžu potvrdit, po tuningu od Milana máš vidlici úplně jiné třídy a údržba se omezí na občasné stříknutí silikonového oleje na kluzáky.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.