• Kohout

Zrvavím, mám vidlici RS Jett XC (elastomery), cca 5 lel starou. Na včerejší vyjižďce najednou začala vidle kopat, když jsem přejel např. kořen, klacek atd. To nikdy před tím nedělala. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Je to známka toho, že už je zralá na odpis? Díky všem.

0 0
    • Daf  

Asi to uz maj ty elastomery za sebou.

0 0
      • náčelník  

Možná se mi to plete, ale nebyla tato vidlice tlumena olejem (hydracoil)??? Potom by příčinou mohla být absence oleje.

0 0
    • kovar  

co myslis tim kopat? slysitelny naraz pri odlehceni nebo naraz pri zatizeni? nebo neco jineho?

0 0
      • Kohout  

Přesně tak, cvaknutí při odlehčení spojené s ránou do řídítek.

0 0
        • kovar  

no neznam jeji konstrukci, ale kdyz jsou tam elastomery, tak spekuluju ze nema olejove tlumeni. TAkze problem je v jejim rychlem navratu – ale to urcite se ani nejak skokove nemenilo, takze problem nejspis bude v hornich dorazech, mrkni na ne – nevim, jak jsou tam reseny, zda negativni pruzinou nebo kusem gumy. V kazdem pripade ji bude muset rozebrat podivat se a hned uvidis, v cem je problem, treba tam najdes kus nejakeho ulomeneho plastu, nedej boze plunzru, pokud tam je teda.pokud rikaz ze pred tim to nedelala, tak by se mela zase nejak uvest do puvodniho stavu,. Teoreticky :-)

0 0
          • Kohout  

Podle manualu se do kazde nohy leje cca 100 ml (nevim to z hlavy presne) oleje. Letos v zime jsem to mel rozdelany a vse bylo OK. Mozna, ze tam fakt neco prdlo. Rozdelam to a uvidime. Diky vsem za rady.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.