• Andrew

Ahoj všichni,

potřeboval bych poradit. čistil jsem čepy přehazovačky a když jsem to dal znovu do kupy tak jsem zjistil, že má vodítko tendenci se přitahovat pod kazetu víc než předtím. Musel jsem asi někde udělat chybu v instalaci napínacích pružin, ale nemůžu přijít na to kde. Je to shimano LX.Pro horní čep existuje pouze jedna poloha a pro spodní čep je tam víc dírek, ale i na to nejvolnější mi to stále tahá kladky dozadu asi víc než je zdrávo. Před demontáží to bylo OK a se stavěcím šroubkem jsem nehejbal. Něco dělám blbě, ale nevím co.

0 0
    • Andrew  

No tak… Žádný názor? Chci to dneska znovu rozdělat, tak a? mám nové nápady

Dík

0 0
      • Daf  

Nepretocil jsi tu pruzinu o jednu otacku? Nemohl jsi treba prohodit pruziny z tech dvou cepu? Me fakt nic nenapada. Mozna jsi mel trochu vic zatuhlej ten horni cep a po promazani ta prehazka drzi tvar trochu jinak.

0 0
        • Andrew  

Právě, že samá voda. Pružiny mezi čepy zaměnit nejdou, každá je jiná. Zatuhlý to taky nevypadalo. Byla to spíš pravidelná údržba než odstraňování problému. Jediný, co může být, že bych jinak napnul ty pružiny, ale zdá se mi, že to snad jinak nejde. Víc to určitě nenapnu, to není v mých fyzických silách a míň to nějak není jak.

0 0
          • Daf  

Nedal jsi tam tu pruzinu treba obracene? Pokud ty vystupky nejsou primo proti sobe tak by to mohlo jinak napinat. No mozna kecam :) Fakt me nic nenapada.

0 0
            • Andrew  

Výstupky proti sobě nejsou, tak ještě tohle můžu zkusit. I když si myslím, že by to nemělo hrát roli. Jsou vůči sobě pořád stejně vzdálený a pružina se v pohodě natočí do požadované polohy

0 0
      • R.1  

Do toho! :)

0 0
    • orca  

jukni sem a poskládej stejně http://cycle.shimano-eu.com/…s/browse.jsp?…

0 0
      • Andrew  

Díky budu večer bojovat. V nejhorším půjdu potupně do servisu

0 0
    • Mamutt  

Já bych s tím šroubkem zkusil hnout teď… :) za pokus nic nedáš.

0 0
      • Andrew  

Problém je, že mi ten rozdíl přijde výrazný a myslím, že to ten šroubek nenapraví. Raději jsem ještě nechtěl rozeštelovat vše ale pěkně postupně.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.