Uvolnění špic po nafoukání duše.

9 nepřečtených
  • jihra

Tak se mi stala zajímavá věc. Centroval jsem zadní kolo s ráfkem Mavix X138 (tuším). Když jsem pak nasadil duši a pláš? a duši jsem nafoukal, tak jsem zjistil, že se špice dost hodně uvolnily (asi jako když koupíte kolo v super-hypermarketu), nebylo to k ježdění a už vůbec ne v terénu. Prostě jako by se ráfek tlakem v duší (4,5 MPa) zmáčknul – zmenšil na průměru. Chápal bych, že se ráfek zmáčkne o nějakou setinku, ale tohle bylo opravdu moc. Tak jsem duši a pláš? zase sundal a špice jsem dotáhnul „na krev“ – no a po nafoukání duše to bylo akorát. Že by byl Mavic tak měkký? Už jsem dost kol vycentroval, ale toto jsem viděl poprvé. Třeba takové ráfky Remerx se ani nehnou. Taky jste tento úkaz někdy zaznamenali?

0 0
    • jonti  

To je nejake divne, ten mavic x138 je uplne v pohode rafik, nemas ho nejako velmi nerovnomerne vypleteny? Nechapem ani, ako si prestavujes, ze by ho ta dusa mohla stracit, ved to skoro vobec netlaci smerom dovnutra, alebo ako to myslis. Nebolo to skor tym, ze sa to uvolnilo tym, ako si po docentrovani na tom kolese presiel par metrov a spise ca navzajom vyrovnali (dostali do optimalnej polohy)?

0 0
      • jihra  

Je mi to také divné. Nikdy jsem se s tím nesetkal. Ráfek jsem vycentroval, špice byly vyšponované tak akorát. Pak jsem nahodil pláš?, duši a začal fouka. Při nafukování začaly špice „popraskávat“ no a když jsem to nafoukal na 4,5 MPa, tak šáhnu na výplet – a byl znatelně volnější. Přitom ráfek byl jen mírně rozcentrovaný, výplet je utažený rovnoměrně. Tak nevím, čím to může být.

0 0
        • mm  

no to se nediv, kdyz to foukas na 45 baru ;-)

0 0
        • MARIN  

cim a do jake duse a plaste jsi tech 4,5MPa nafoukal ?

0 0
          • Siddha  

to je uplne normalni tlak… teda prece jen normalnejsi mi prijdou ty 8,5 bary, ale obcas i toho bika prozenu…

0 0
            • Toams  

normalny je snad 4.5, tj. 450 kPa, nie?

0 0
            • MARIN  

byla rec o 4,5MPa = 45bar = 652,7PSI a to uz uplne normalni tlaky nejsou :)

0 0
        • jonti  

A potom, co ten plast znovu spustis, sa tie spice znovu napnu? Ja by som povedal, ze nie. Ak nie, tak len sadol vyplet, teda ho treba znovu docentrovat a dotiahnut.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.