Hooodně začátečnický dotaz - Shimano Acera

13 nepřečtených
  • oyster

Nazdar, konečně jsem si pořídil něco na čem se dá trochu jezdit, zhruba za týden se chystám vyrazit na delší výlet do reichu a radši bych si před výjezdem něco ujasnil. Mám řazení i měnič Shimano Acera a když vzadu přeřazuju o jeden stupeň na větší kolečko, dost často to začne rachotit a musim cvaknout ještě jedou. Prodavač řikal že je to normální a že mám řadit o dva a pak jeden stupeň zpátky. Je to pravda nebo to mám jen blbě seřízený?

A vůbec bych si to měl asi dát celý prohlídnout – nevíte o servisu v Praze kde by provedli seřízení tak do dvou-tří dnů a kolik to může stát? V Mountfieldu sice dělaj garanční seřízení ale trvá jim to 14 dní :-(

0 0
    • Andrzej  

melo by stacit trosku pritahnout lanko, pokud s tim neni nic vazneho(u noveho kola by nemelo byt) tak ten prodavac je pekny trouba

0 0
      • hydrant  

jj, lanko přitáhnout a bude to řadit v poho, prodavače vyhodit pro neschopnost.

0 0
    • giant  

záleží jestli máš gripevé řazení nebo rapid (na páčky), u gripů je to celkem normální

0 0
    • enjoy  

to ti udelaj vsude snad malem na pockani.nejdriv se na tebe zasklebej co jim to vezes a je to:-).acera ti bude nejakou dobu fungovat naprosto bezchybne.

0 0
      • oyster  

To by mě taky docela zajímalo na čem to vlastně jezdim. Heavy Tools Fobos SF se to jmenuje, na netu jsem nenašel jedinou zmínku. No vypadá docela dobře což je u kola hlavní. Každopádně díky za odpovědi, tušil jsem že to nebude v pořádku.

0 0
        • kurýr na bajku  

Kupovat kolo v Mountfieldu není rozhodně dobrá volba a prodavač, co ti todle řek, je skutečně trubice trubicovitá. S tim seřízenim zkus MKV U Planárny 8, Smíchoffbike Ostrovského nebo e-Bicycle Dukelských hrdinů. Ve všech třech obchodech bys měl rozhodně pořídit dřív než do tří dnů.

0 0
          • wlk  

souhlasím, když někdo prodává sekačky, tak se nemá montovat do bajků. Apropo hrůza děs, když vidím ty „kola“ v super a hypermarketech…ob­čas mám strach, aby se nerozpadly, když se na ně podívám :-)

0 0
        • djano  

„No vypadá docela dobře což je u kola hlavní.“ Je cervene ?

0 0
          • oyster  

O červené uvažuju pro příští sezonu ale možná půjdu spíš do starorůžové, přijde mi elegantnější…

0 0
    • McBlacky  

třeba máš hnutou patku.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.