• X-biker

Včera se mi stala nemilá věc. Koupil sem jetý promaxy hydrauliky (třmeny vypadaj jak kopie hayesu) a namontoval sem je na kolo a zmačknu paky a sekly se destičky na kotouči. A už se nevratily. Drži pekelně kolem nejde pořádně ani silou otočit. Říkal sem si asi ňáká chyba zkouším zmáčknout zadní a udělalo to to samý…páka je úplně tvrdá a desky zahryzlý. Prosím o vysvětlení proč se to stalo a jak to odstranit. Hrozně nerad bych, aby se mi to stalo nekde při sjezdu či skoku v lese. Předem díky za rady jsem z toho úplně špatný:(

0 0
    • X-biker  

A s jinyma brzdama se vam to nestalo?Asi tam bude nejaky bordel tak to asi zkusim rozebrat…kde ste vsichni radci? ze by ve spindlu? taky sem tam mel byt :((

0 0
    • mar_tin1  

odmontovat, zkusit rozhybat pistky, pripadne vyndat desky, vypustit kapalinu, vycistit, naplnit , odvzdusnit…

0 0
      • X-biker  

trmeny rozebrane a nechapu. pistky v trmenech silene drhnou ruko u to nevyndas a kombinackama tezko je to fakt sila, sem to vyndal vycistil a namazal vazelinou ale je to stejny…nevim co s tim :(

0 0
        • gobike  

Mě se to taky stávalo na mechanice Promax, vypadalo to , jaky by se desky přilepily na kotouč a par sekund to tak vždycky drželo, ale po par dnech to přestalo a už to nedělá, nevím, čím to bylo..

0 0
        • Santus  

lehce bych ten pistek a diru prejel jemnym smirkem a vazelinou bych to nemazal, radsi silikonovym olejem, nebo jakymkoliv jinym, dobre vycistit.

0 0
        • Duff  

nebral jsi je od kluka z liberecka?

0 0
          • X-biker  

myslim ze jo…

0 0
            • Duff  

za dva litry, nebo výměnou za mechaniky, že? Měl jsem na ně taky zálusk a docela mě štvalo, že to nevyšlo. Teď když to čtu, tak se mi spíš ulevilo. Ale přeju ti, a? to nějak dáš do kupy a fungujou.

0 0
              • X-biker  

By mě zajimalo zda nekdy fungovaly a pokud jo co je pricinou nynejsiho mega zardhavani pistku. Trmeny sou jak hayes starsi a desky sou hayes, paky jine. Co sem se ptal nikdy se nikomu pistek nezasekl.

0 0
                • Duff  

Čert ví, jestli fungovaly. Ale je divný, že to dělají obě. Asi bych to viděl na nějaký servis. Mrknou na to a řeknou co tam je špatně a kolik by to popřípadě stálo, nebo jak to opravit.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.