• Iam_Macek

Zdravím v novém roce :) Potřeboval bych tak trochu poradit, budu teď pořizovat nové brzdy a dozadu chci rovnou hodit 180mm, ale nevím jestli mi to rám dovolí (když vezmu v potaz že teď je tam 160, tak při 180m kotouči by se to zvedlo o 1cm pokud dobře počítám, a tomu rámu zavazí odvzdušňovací „výstupek“. Tak bych se chtěl zeptat, jestli neexistuje nějaký adaptér, co mi to posune jakoby dozadu tu brzdu, a nebo prostě někam aby to tam šlo napasovat. Popřípadě myslíte že by podle fotek šel dát normální adaptér na 180mm a napasovalo se to tam? (Je to hodně blbě vidět z fotek, ale je tam fakt jen kousek místa :D)

0 0
    • Chlebovnik  

Zkusil bych tento Force: https://www.kupkolo.cz/…0-mm_z97261/

0 0
      •  

Přední dozadu?

0 0
        • Chlebovnik  

Vždy to je přeci úplně jedno. Na obou kolech je PM 160. Takže přední PM 160>180 bude sedět i dozadu. Zkus se nad tím zamyslet.

A ten náklon a mírné předsunutí třmenu mu pomůže, aby se u tohoto rámu do zadní stavby vešel.

PM je prostě PM. Ať přední nebo zadní.

0 0
          •  

Proto je tam ten otazník :)

0 0
          • Vilém  

Funkcne to samozrejme jde, ale v praxi myslim, ze se mu trmen opre o tu sikmou vzperu zadni stavby.

Taky se ten trmen nepredsune, ale zasune vic dozadu.

0 0
            • Chlebovnik  

Tak ono stačí povolit třmen a zvednout ho o 1 cm, že jo. Vejde se tam? Ok, koupim normální adaptér. Ne? Zkusím ten šikmý.

Podle fotek těžko soudit, ale řekl bych že 1 cm tam asi je a bude to fungovat i s tím „normálním“ adaptérem:

https://www.kupkolo.cz/…0p-p2_z5914/

A ten, co jsem dával odkaz, nebude třeba.

0 0
              • Vilém  

Tak jasny, vyjadroval jsem se k odkazovanemu adapteru. Osobne bych to napred zkusil vypodkladat pomoci podlozek a kdyz to vyjde, tak pak zesteticnit adapterem.

0 0
              • Iam_Macek  

Dobře, zkusím, díky :) A ještě mám jeden dotaz, když si všimneš, třeba na fotce 2 nebo kdekoliv jinde, tak na kotouči není sjetá celá plocha, ale chybí tam cca 2 mm. Může to být třeba špatnou podložkou z výroby u třmenu, nebo je tohle normální? (To samé je u přední brzdy)

0 0
                • Vilém  

Kotouc patri k sade Alivio, ktera ma sirsi plochu brzdoveho oblozeni, proto tve desky, ktere maji nizsi plochu nesedi po cele sirce kotouce.

0 0
                  • Iam_Macek  

Jo takhle :) A kotouče https://www.koloshop.cz/…-203mm-.html budou sedět k m820 saint brzdám, když je to taky jiná řada?

0 0
                    • Vilém  

To, ze tam chces davat Saint, jsi mel zminit drive, tam uz si teda vubec nejsem jist, ze to tam s adapterem dostanes.

Ale jinak mi k Saintum prijde 180mm dozadu jako zbytecnost, pokud to neni na nejakyho sjezdaka.

Tento kotouc mam se Saintem vepredu a desky sedi tak jak maji, pres celou plochu.

0 0
                      • Iam_Macek  

No jelikož budu mít v předu 203 kotouč, tak by to vypadalo vzadu na 160mm celkem komicky, tak proto dávám větší. No ty sainty jsou právě vyšší a hlavně o ty chladiče na deskách

0 0
                        • novas752  

A opravdu potrebujes na tom hardtailu dh brzdy a jeste k tomu velky kotouce?

0 0
                      • Iam_Macek  

A vpředu máš 203mm, nebo 180?

0 0
                        • Vilém  

180mm. Desky s chladicema tam nutne byt nemusi, delaji se i bez.

0 0
      • Iam_Macek  

Vypadá dobře,a bude sedět? :D

0 0
    • newrider  

podle te poslední fotky by to mohlo vyjít, ta trubka je tak trochu ohnutá. však si od někoho jen pujč adaptér a můžeš zkusit. Nevěřím že by udělali rám kde by šlo dát jen 160mm kotouč

0 0
    • Iam_Macek  

Tak jsem tam dal klasický adaptér 180mm a stále je tam ještě cca 3mm místo od rámu. Teď už jen počkám až mi dojdou sainty a snad se tam taky vlezou. Kdo s něma má zkušenosti, jsou širší než 2-pístové brzdy, nebo jen delší?

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.