• SID

jaky mate na tohle nazor?ja budu kupovat nove razeni a premyslim co si vyrat ted mam rapidfire

0 0
    • cabbage  

historicky flame.....

0 0
    • Pavlos  

Pritelkyne chce gripy protoze se ji vic libi a nema to pry tolik lidi jako packy;)

Ja mel gripy a ted mam packy(shimano) a a kdybych moh tak du zase na packy ale SRAM

0 0
    • Pekáček  

Každá liška tu bude chválit svůj ocas a ta co ho nemá bude tvrdit že nejlepší je ho nemít (singlespeed) :o)

0 0
      • kralovek  

S tim zasadne nesouhlasim !!! Ale nejlepsi system je ten muj :o))))

0 0
        • cabbage  

to souhlasim, gs bez presmykace a prehazky. jeste se nejak zbavit retezu a je to idealni…:)

0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
    • wroum  

dle meho soudu: nejlepsi:packy sram, 2: rapid fire, 3: gripshift

0 0
    • zac  

Zeptejte se po dnesku Tinka na gripy :)

0 0
      • cabbage  

nejak neodpovida:)) co s nima delal?

0 0
      • TinkTink  

:o))))))))))

Na XC fakt super ale… :)

Teeeda…takova podpasovka :o))))

0 0
        • zac  

Promin, ja musel… :) jak s nakonec dopad? ani si nebyl na vyhlaseni… myslel sem ze vas tam chytim jeste s Hanzem…

0 0
          • TinkTink  

No prej ze nakonec startovalo 45 Hardtailistu, takze me 20 misto nevypada az tak spatne :)…

0 0
        • Radek Broz  

Copak? Ukazaly se nevyhody GripShitu v cele sve krase?;-)

0 0
          • pelt  

Jake jsou vlastne konkretni nevyhody grip shiftu?

0 0
            • Pekáček  

Při brutálním sjezdu se s ním těžko řadí (ale to s tím sjezdem se mi stát nemůže) :o)

0 0
            • Radek Broz  

Ve sjezdu a fourcrossu se tim prakticky neda radit. Treba vam to mnohym na XC sedi a ja vas chapu, ale pro me je to proste nepouzitelne.

0 0
          • TinkTink  

No joooooo no :)…

Fakt…s timdle preradit v nakym padaku je ukol nadlidsky, hodny boha :)…to ja nejsem :)

Ale na XC, Enduro a FR je to uplne v klidecku…

0 0
    • Vladimír  

ja mam gripy a nemel jsem s tim za 5 let jediny problem, takze nevim v cem by mely byt spatne

0 0
    • jecnak  

Dnes bylo opravdu velke vedro…

0 0
    • Brouk_Pytlik  

Gripy Sram – mam je cca na rok a pak se vysipou (už 3×). Bez rukavic nejde v létě jezdit, klouže to a běda jestli si šahnu rukou do bahna. Páčky tohle nedělaj. Přecházim tedy po několika letech na gripech definitivně na páčky.

0 0
      • Dejv  

Já použávám SRAM k plné spokojenosti už několik let,ale včera jsem po dlouhé době vyrazil bez rukavic,a světe div se, velkou placku jsem prostě nezařadil,klouzalo se to až běda :-))

0 0
        • JJ  

Ja vyjel bez rukavic na gripshiftu a dat velkej prevodnik bylo temer nemozny

0 0
          • cabbage  

divny, jezdim bez rukavic docela casto. ale aby gs klouzal se mi jeste nestalo…

0 0
            • JJ  

Mozna to bude tema tri roky starejma nemytejma bowdenama

0 0
              • Brouk_Pytlik  

bowdeny ne, ty sou každej rok nový + lanka. V GS jsou vevnitř ty střeva z plastu (Sram MRX+) a pokaždý se tam něco ulomí, že přestanou jít polohy a protáčí se to. Halfpajpy se ještě bez rukavic daly, ty krátký už jdou docela špatně když se potí ruka. K čertu s nima, jdu do páček.

0 0
                • Pekáček  

To si musíš koupit pořádný rukojeti, ne MRX+! Od Sramu 5.0 dál jsou o něčem jiným.

0 0
                  • Pijer  

Jezdím bez rukavic a mám letošní X-7 a ve vedru když se potím nebo v dešti je řazení na velkej tác nadlidskej výkon. Dá se ten grip vyměnit za nějaký jiný, nebo budu muset začít vozit rukavice?

0 0
                    • Pá-dlista1  

hmm. Docela masochista, ze?

0 0
                    • TinkTink  

Tak na to muzes s klidnym srdcem zapomenout…bez rukavic (imho docela nebezpecny…) si fakt nezaradis…bud rukavice nebo jiny razeni.

0 0
                    • cabbage  

co zkusit 7.0? to bylo ok i bez rukavic.

0 0
                      • Pijer  

Koukal jsem na stránky Žitného a tam jsou náhradní držadla pro X.7 a 7.0 asi stejný:

Guma na řazení, shorty, levá Kód: 56.12., Kod výrobce: neuveden

• použití pro: 9.0 SL/9.0/7.0/X­.9/X.7/Rocket/At­tack
                        • náhradní otočná část řazení
                        • plast i guma dohromady
                        0 0
                        • cabbage  

no nic, ja mam 7.0 nekdy z roku 2000, to ma takovy lamely a dobre se to drzi i ve zpoceny ruce bez rukavic narozdil od rocketu ktery je podobny skoucasny x.9/7

0 0
                • cabbage  

to je jako srovnavat sis s X.0.......

0 0
    • rb  

Gripshift!

0 0
    • Daf  

Shimano

0 0
    • náčelník  

Je to jedno. Pokud člověk není extrémní nešika, za chvíli se naučí používat jakýkoli systém. Osobně volím GripShift z důvodu neseřiditelnosti přesmykače na tři polohy – zlatej mikroindex.

0 0
    • mosquito  

GRIP SRAM 8.0 24tis km – uz osoupane ale funguji jako nove :) spokojenost, pred 2 roky si je koupil tatik akorat maji na predek i nejaky mikroindex a ten mi teda osobne vadi

0 0
      • cabbage  

sram 8.0?? jak to vypada?:)

0 0
        • mosquito  

uff preklep sorka – sel sem se podivat 7.0, rok vyroby 1997 – takovej hodne kompaktni malej cernej – o dost mensi nez se prodavaj dnes – foto dytztak nekam hodim

0 0
    • Máca  

už zas?

0 0
    • JMT  

hlas pro gripsit

0 0
    • Peslezedirou  

Pro tátu Rapidfire Pro mámu Shift

0 0
      • SID  

po vasich soudech uvazuji o novych sram attack radicich packach protoze mam sedmicku nevte z ceho to je z jakyho matrose???je to celokov?

0 0
    • Toams  

ja mam stare (asi 4–5) rocne gripy 5.0 a doteraz to facha … aj ked ta guma je uz brutalne hnusna, droli sa a spini ruky … a bez rukavic ani ranu:-)

0 0
    • Honza z H  

gripy, když tak halfpipe. Rapidf. když tak rozhodně ne Deore, to raději gripy.

0 0
    • Paja  

Osobne GS, ale myslim, ze bych si zvykl i na packy, vyhoda GS – vic mista kolem gripu a mikroindex na presmykaci, vyhoda pacek – jednodussi razeni pri brzdeni.

0 0
    • ToBo  

mam GS X.0 a parada… aj v dnesnej horucave bez rukavic v poho… ;-) daju sa celkom lacno kupit na ebay. ja ich mam za dva litre Skk z ebay… navyse je tu velka vyhoda mikroindexu… ale ked si zvyknuty na packy a nechces menit, tak ber packy… ;-)

0 0
    • fish  

pre gripshift hovori okrem „intuitivnejsieho“ radenia(nech mi ukaze niekto s rapid fire prehodenie z 3–7 na 1–3 na jeden krat-ja to casto pouzivam a ked som isiel na rf tak mi vadilo zdlhave radenie) aj dlha a bezporuchova zivotnost.lebo v podstate sa tam nema co pokazit.to ze je to z plastu mi vobec nevadi.mal som gs3.0 z 2000 alebo 99 a najazdil asi 12k km a radia stale dobre,ale kupil som si 7.0 kvoli mikroindexu a chcel som nove brzdy(3.0 mali integrovane paky).

0 0
      • Gatier  

Pre mna je aj GS moc pomaly, takze radsej neradim…

0 0
      • lubos  

„prehodenie z 3–7 na 1–3 na jeden krat“ tohle neni o razeni, tohle bych rekl je potreba resit jinak :) Na aute taky neradis s 5ky na 1ku :)

0 0
      • Pá-dlista1  

Ono to tak najednou taky neni. Nejdriv poustis riditka, aby sis omotal ruku kolem gripu. Pak se drzis jen za grip, abys mohl zkroutit ruku opacne a pak teprve zase prehmatavas zpet na riditka…

0 0
        • lubos  

Pokud porad nemas ruce na gripech :)

0 0
        • cabbage  

a co rf? musis sundat ukazovak z brzdy, zasunout ho mezi paku a grip a pak muzes preradit o 1 pastorek aniz bys moh okamzite zacit brzdit…

0 0
          • Pá-dlista1  

Ja nebrzdim ukazovackem :-D

0 0
          • MARIN  

brzdit ukazovackem? to sem delal naposledy na skladacce. Brzdim prostrednikama

0 0
          • lubos  

Chybi ti prostrednik ? Kdyz tak radis prstenikem, pripadne malickem.

0 0
          • enjoy  

ja na RF radim palcem.obe packy.ukazovackem jenom malokdy,kdyz mam na to naladu.protoze jinak mam temer vzdy ukazovacky na brzd. pakach. a k rychlemu prezavoni z 3–7 na 1–3.. udelam na RF za 2 sekundy.uplne stejne rychle jako na GS a v obou pripadech nebude prehazka a retez vedet kde bydli:-).takze co.. jediny reseni pro GS,drzet se permanentne za razeni a mit seriznuty gripy.jinak je tohle razeni nesmysl.

0 0
    • lubos  

To je imho hodne individualni. Ale pokud se rozhodnes pro gripshift a nemas medvedi tlapy tak ber uzsi gripshifty – bud ty Shimano (nejako jinak se to asi jmenuje) nebo starsi? SRAM a nebo X.0 ma uzsi gripshift.

0 0
    • Lister  

Vozím RF – pohoda spokojenost. Na bráchovém kole je grip – taky bez námitek. Na příštím kole budou páčky od Sramu, protože mi vyhovuje řazení pouze palcem. Teď mám svoje RF nastavené tak nízko, že podřezuju tak v polovině případů palcem, ale není to úplně ono – ten sram by mi seděl víc.

0 0
    • pened  

temer 5 roku jezdim SRAM 9.0 – halfpipe + presmyk Shimano LX a je to absolutne bezproblemova zalezitost. Rychle a presne razeni – i v bahne.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.