• Koala MC

Jezdí tady někdo se svazkovým výpletem a 16–20 dráty na MTB?Mám se tohoto výpletu bát..z hlediska pevnosti výsledné kombinace,z hle­diska praskání drátů…Četl jsem že při prasknutí drátu je větší problém s centrováním,než u klasického výpletu..kolo se více „rozhodí“..a dráty je také třeba více napínat než klasický výplet..Co vy na to?

0 0
    • tomaasz  

Svazkový výplet se na mtb moc nehodí pro špatnou možnost docentrování s několika chybějícími dráty, a u nekalíškovaných ráfků se budou vytrhávat niple – vyšší tvrdost výpletu a tím menší prožnost výpletu.

Ale musím uznat, že svazkový výplet je populární u hypermaketových kol – zvláš? u toho čtyřčepu s kotočovkama a dvoubrejlí se zdvihem 30mm a váhou přes 20kg.

0 0
      • Koala MC  

Myslel jsem něco takového:

http://www.sloger.sk/kolrafky.html

Cena 4tis Kč za pár…24 drátů..

Ale pořád jsem na rozpacích…

0 0
        • Beeda  

Jsem mel shimano wh535 s 16 dratma, rozhodne jsem je nesetril a vydrzely vic nez jsem cekal(mam 70kg), byly za 6k coz byl strop, ted si necham zaplest neco z 717/618, zmena je zivot. Jestli se ti libi tak je ven, vykon ale za 4k necekej, a jestli nemas nad 80–90kg tak by mela byt v poho i vydrz. B

0 0
        • fousac  

mam www.bajkshop.com/…t/093545.jpg vazim skoro metrak, vubec je nesetrim a po 900km stale drzi… ;) (viz. tez moje biky)

0 0
        • ihik  

Mám pocit, že jsem je viděl v shopu na akcebike a v posledním cykloservisu na ně byla nějaká pseudorecenze. Tož tak. Snad ti to k něčemu bude.

0 0
          • Koala MC  

Jo..v tom shopu je mají..A web adresu na tu pseudorecenzi nemáš?Každá informace je dobrá..

0 0
            • ihik  

Na webu to nemají, leda zkus někoho přesvědčit, aby ti to naskenoval a poslal. Je to číslo 3, předposlední strana, tuším…

0 0
              • Vilém  

Je zajimavy,ze psali o verzi konusy nebo loziska,ale na strankach dovozce je psano ze MTB verze je jen na konusech,na prumyslech maji jen silnicni.

0 0
                • Koala MC  

Mechanik v obchodě kam chodím mi říkal cenu ráfků s náboji s konusem 2300Kč…na ložiskách 3900Kč. Nevím..,ale podle mne nemá smysl náboj s ložiskem..tedy v případě pokud je ten náboj dobře udělaný…

0 0
                  • Vilém  

No vono za ty penize?Az kleknou tak se vyhodi:)

0 0
                    • Koala MC  

Odkaz na výrobce:

www.bobco-motex.com

Jsou tam i fotky z výroby..,vypadá to celkem solidně..všechny mašiny nové. Zkusím je a uvidím. Pokud jde o konusy vs.ložiska..(nevím jestli jsi myslel,že „kleknou“ ráfky nebo náboje)..doma mám „zimáče“ na cestu do práce,náboje bývalé německé (východoněmec­ké)Renak..drží bezproblémů 18 let!Mají naježděno odhadem 30 tis km.

0 0
                      • Vilém  

Myslel jsem az klekne cokoliv z nich.Rafky by mely jit sehnat,naby nevim.Kazdopadne jsou efektni a muzou udelat spouste lidi radost.

0 0
                        • Koala MC  

To jo..to je jasné..ta cena je excelentně nízká..a druhé ráfky co používám doteď mi zůstanou jako rezerva doma.

0 0
        • Vilém  

v CR – www.cyklo-kern.cz

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.