nahrada presmykace Shimano E type

6 nepřečtených
  • BB

pro vlastniky fullu, ktere musi pouzivat E type presmykac (Klein Palomino, Scott Genius atd.). Me Shimano E type moc nevyhovuje, protoze je to top swing a po roce jsem mel pul centimetru vakl. Zjistil jsem, ze existuje adapter od Mavericku a potom lze pouzit silnicni presmyk Dura Ace, nebo Ultrega. Jednak z me neznameho duvodu maji silnicni presmyky silnejsi pruzinu a lepe funguji, kdyz je retez v tahu. Navic je to vyhodne i pro gram honice, protoze adaper a silnicni presmyk je o 120 g lehci, nez E type. Mailem dam vedet, ve kterem prazkem cykloshopu budou adapter mit.

0 0
    • jihra  

Řekl bych, že silniční přesmyk ti s horským trojtalířem nebude moc dobře fungovat. Každopádně bys měl ten silniční přesmyk koupit ve verzi pro silniční trojtalíř, a? ti dobře spolupracuje s horským řazením – je ale otázka, zda bude délka „kroku“ řazení korespondovat s délkou „kroku“ přesmykače. Já jsem zkoušel opačný případ – na silniční trojtalíř jsem namontoval horský přesmyk a horské řazení. No – šlape to, ale musel jsem si trochi pohrát se seřízením a přesmyk jsem musel hrubou silou trošku „přihnout“. Dále – tvar vodítek na silničním přesmyku bude trošku jiný, než bys potřeboval na horský trojtalíř a to už nemluvím o zakřivení vodítka – průměr největšího silničního převodníku je větší, než průměr největšího horského převodníku, tudíž vodítko silničního přesmyku bude míň zakřivené a nebude kopírovat obvod velkého převodníku, což zase zhorší funkci.

0 0
      • BB  

ja myslim, ze presmyk zadny krok nema, ten je dan razenim a presmyk pouze musi mit dostatecny rozsah a to silnicni pro trojprevodnik ma uplne stejny jaky presmyk pro horaka. Urcite to funguje, Maverick to dava na sva kola ML 7.

0 0
        • jihra  

Možna jsem se o tom „kroku“ u přesmyku blbě vyjádřil. Měl jsem na mysli to, že silniční přesmyk (hlavně na dvojtalíř) má kratší ramena paralerogramu, tudíž při posunu řadící páčky o jednu polohu se vodítko přesmykače posune méně, než by se posunulo vodítko horského přesmyku, který má delší ramena paralerogramu. Pokud ale bude použit silniční přesmyk určený na silniční trojtalíř, tak by to mělo jakž takž sedět. Chce to holt vyzkoušet.

0 0
    • butcha  

Cestný prešmyk použi? nepojde, pretože má zakrivenie klietky na prevodník s 53 zubami. Prešmyky na MTB majú zakrivenie klietky na max. 44–46 zubov, čiže cestný prešmyk nikdy na bajku nenastavíš, aby radil dobre. Zdar!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.