• Radez

    Čauvec,

    měl bych dotaz jestli někdo neřešil termosku, ale ne přímo na pití, ale na jídlo. Čili s nějakým širším uzávěrem.

    Sice jsem tu našel několik vláken ohledně normální termosky, ale ne info o tom, že by tam dával někdo jídlo.

    Normální termosky mám samozřejmě taky a je fakt boží, když po celodením/půldením běžkování, sjezdování nebo tlapání ve sněhu člověk vytáhne ze zmrzlýho auta a je to fakt vařící, ale tohle stejný bych potřeboval vyřešit i s kusem žvance. Tak nějak bych se spokojil s vařící polívkou, která by vydržela asi v čemkoliv, ale spíš bych tam hodil nějakou kašu, rejžu apod.. která by se z široké a úzké termosky už blbě dostávala.

    Nepotřebuju k tomu mít žádný integrovaný žičky/žičkovidličky nebo držáky. Všechno zbytečný. Stačí mi jen samotná nádoba

    Koukal jsem na různý stránky a zkoušel se něco dočíst, ale jsou to spíš takový spekulace, než relevantní informace.

    Samozřejmě udávaná doba výdrže teploty se nedá brát moc vážně, páč to není měřený v mínusových teplotách a většinou to je měřeno na tekutinách, takže zcela něco jinýho, jak když tam člověk frkne řízek :-).

    Pokud máte někdo vlastní zkušenosti s nějakejma produktama, nemohli byste mi něco doporučit? Případně říct po čem pátrat?

    Ani nepotřebuju aby to bylo moc velký, stačilo by tak 0,7.

    Cílem je překvapivě, aby tam jídlo vydrželo co nejdýl teplý.

    (ano vím, že teplo utíká nejvíc přes víčko a čím víc bude široký, tak tím víc to bude unikat [narozdíl od termosek jen na pití, kde je víčko úzký] a taky je jasný, že když to naliju plný vařící polívky, tak to vydrží dýl teplý, než kdybych tam dal 4 ohřátý vajíčka :-).

    Na výstavě outdóru jsem se koukal na nějaký temosky Stanley – a i se o jedné bavil se slečnou, co to prodávala, ale tu, kterou jsem tam viděl zrovna nemůžu vůbec najít na netu(ani na jejich ofiko stránkách), tam teda bylo udávaný uplně nejvíc, co jsem kdy viděl, že to vydrží teplý 24h (ale nebyla to právě vysoká a úzká termoska, ale menší a baculatější). Chtěl jsem si o tom aspoň něco přečíst, ale už to nedokážu dohledat.

    Koukal jsem na nějaký Primuse, co se tu o nich taky psalo i v recenzích na netu se psalo o tom, že se to používá i na jídlo, ale že tam to zase dlouho nevydrží a že tam cosi zatejká :-).

    Koukal jsem taky na nějaký Esbity, ale prostě nevím, co bych nakonec měl vzít.

    Nějaký doporučení?

    0 0
    • nitraq  

      A co IKEA? Jejich termosky na pití drží teplotu skvěle, tak by mohla dobře fungovat i ta na jídlo.

      https://m.ikea.com/…rt/40288354/

      0 0
    • nomecz  

      Jidlo do krabicek a ty do boxu z polystyrenu tak aby se vesly akorat a nebylo moc mista okolo.

      Ja to resim malym varicem na plyn a esusem kde si pak to jidlo ohreju :)

      0 0
      • puka  

        Jenže polystyren není na opakované a delší používání. Ale může to vyhodit kde chce a nemusí se s tím táhnout domů.

        0 0
      • Radez  

        Popravdě se s tím chcu drbat co nejmíň, takže už to nechci dál do ničeho balit. Připravuju si totiž uplně běžně všechno jídlo co jím, tak vím jakej je s tím neskutečnej opruz celkově, takže další logistiku s jídlem chcu řešit co nejjednodušším způsobem.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Mikikuba  

      Existují normální termoskový hrnce. Vozila jsem na ultramaratony. Funguje skvěle. Čili najít na netu.

      0 0
    • jIrI___  

      Občas si do práce nosím jídlo v termosce z ikei, myslím že je přímo určena na jídlo. Stojí polovinu co konkurence (bral jsem ji minulý rok v akci za necelých 200 Kč) a jídlo udrží teplé. Ale je fakt, že to mám vyzkoušené jen na přenášení z autobusu do rachoty a pak je zas v běžné teplotě. Těžko říct, jak funguje, kdyby byla X hodin v batohu v mrazu.

      0 0
      • Radez  

        Jo jo o to mi právě jde, když to bude spoustu hodin v mínusových teplotách, nebo minimálně kolem nuly. Nebráním se něčemu levnýmu, pokud to bude fungovat. To bude asi tohle ne?

        tohle

        0 0
      • Radez  

        Přesně na tohodle Esbita jsem se díval, ale někde jsem našel recenze, že to tam vydrží teplý, jen když venku není zima :-)

        0 0
    • DanMaxbike  

      Za mě doporučuju termosku značky ESBIT, používám na hory několik let a maximální spokojenost.

      0 0
      • Radez  

        I v mínusovejch teplotách?

        0 0
        • DanMaxbike  

          Zjistil jsem že hodně pomáhá, pokud termosku před naplněním jídlem nejprve vypláchnu vařící vodou z rychlovarné konvice, aby se nahřála. Jídlo pak vydrží daleko déle teplé, mě osobně stačí, když to vydrží nějakých 6 – 7 hodin, víc nepotřebuju.

          0 0
          • Radez  

            Jo jo, to je stará známá finta s tím nahřátím. Stejně jako se dělá v nóbl hospodách, kde se nahřívá talíř :-)

            0 0
            • meris  

              Bych to ještě v autě hodil do nějaký deky. Ať si to drží co nejvíc teplotu.

              0 0
    • Raf  

      Když jsem to zkouknul, tak mě stejně jako první napadla litrová nerezová termoska plná čočkové polévky, ešus, lžíce, pár plátků chleba… S tím jsem pár zimních tůr absolvoval :)

      Většina pevných jídel bude mít prostě problém v malé hmotnosti a hlavně i nižší teplotě vkládaného pokrmu (oproti vřící polévce)

      0 0
    • jIrI___  

      Přidám se s dotazem – sháním nějakou kvalitní krabičku na jídlo (vození obědů do práce), nemusí to být termoska. Doteď jsem vozil klasické plastové Ikea za pár desetikorun a ty se strašně rychle zabarví, stačí jeden guláš :). Máte tip na nějakou aspoň trošku lepší krabičku s těsnícím víčkem, která by tímto netrpěla? Předem vylučuji skleněné, ty jsou příliš těžké. Cenu bych si představoval do 1000 Kč.

      0 0
      • nomecz  

        Tupperware drahe jak *** ale mam je uz par let a vypadaj furt stejně

        0 0
      • Marskatin  

        co třeba nerez

        0 0
        • doubleingram  

          To se ti imho v tasce lehce samo otevre.

          0 0
        • jIrI___  

          Nerez je bohužel taky vyloučen, to jsem zapomněl zmínit. Nejde dát do mikrovlnky a schovávat si ve skříňce nádobí máme v práci zakázáno :). Zatím to vypadá tedy na Tupperware (nenašel jsem ale žádný eshop kde by ho prodávali) nebo kolegyně doporučila Monbento Bento, ale to už bych musel pustit ze šrajtofle o něco více a to se mi moc nechce :)

          0 0
          • wego1991  

            Něco podobného mají v Bille za nálepky za 180 Kč. Mám ty karty nálepek dvě (po 20 nálepkách). Kdyby si chtěl tak ti jednu věnuji pokud si přijedeš.

            0 0
      • AussigBiker  

        Jestli tekutá strava a guláš bez knedlíků, tak něco takovýho? Po registraci budeš mít slevu, tak to nebude nad litr jenom těsně :-)

        https://www.hudy.cz/…od-jar-20-oz

        0 0
      • wego1991  

        Mám Esbitku (na jídlo i klasickou termosku), které nosím po horách a troufám si říct, že nic moc lepšího (dle testů udržení teploty co sem tehdy viděl) neseženeš. Navíc to oproti Klaas and kanteen apod není cenově úlet. Akorát kulatý tvar nemusí být úplně vhodný na každé jídlo.

        0 0
        • doubleingram  

          Nice, ale mohlo by to byt sirsi a nizsi. Tohle je spis na tekuty vypada.

          0 0
          • wego1991  

            Jo na polévky na hory ideál, jinak to nepoužívám. Pokud to chce na polévky tak doporučuji. Pokud na jídlo typu rýže + maso (a smíří se s tím, že to bude spíš „rizoto“), tak záleží po jak dlouhé době by to jedl, protože čím méně vodnate jídlo tím to logicky rychleji chladne. Ale to nemám vyzkoušené. Pak mám ještě jednu z Tesca (ale jen 0,5l) a ta jídlo nedrží tak dlouho teplé, ale taky se dá a má zabudovanou skládací lžičku.

            Jediné negativum u té Esbitky za mě vidím v tom, že má jen jednu misku (jejich termoska má hrníčky dva) a nemá lžíci.

            0 0
            • mr.antik  

              Za mě teda negativum ještě v tom, že z nerezu se mi fakt nepříjemě jí a chce to plastovou lžičku

              0 0
      • kadlec  

        Ikea ma i skleneny misky s plastovym vickem. Taky jsme meli plastovy misky a absorbujou pachy a barvy. Ted se sklenenou je to cajk

        0 0
        • doubleingram  

          Jo ale jsou těžký jako prase, a jsou i křivý, takže v lednici nebo na stole dělaj kraval, je křivé dno a viklá se to že strany na stranu. to se ikee dost nepovedlo.Bohužel jsem to zjistil až po delší době.

          0 0
          • kadlec  

            Tak v batohu to nenosim, na vystavovani to nemam, tak mi to neva. A jdou umyt a nesmrdej po jidle

            1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.