• Původně jsem si chtěl na období zimních večerů pořídit cyklotrenažér,ale jelikož většinu roku sedím na kole,tak by to chtělo rozmanitější pohyb.Pokukuju po tomhle trenažéru:www.bartsport.cz/…line-reverse Máte někdo s eliptickýma tranažérama nějaká zkušenosti,šli by jste do toho?Dík

    0 0
    • vladaza  

      máš pravdu cyklotrenažer je poměrně nudná záležitost, kdysi jsem doma měl něco podobného a už se k tomu nebudu vracet. když má člověk zimáka, tak se dá jezdit celý rok, k tomu se dá třeba občas běhat nebo jen svižně chodit, o víkendu pak třeba běžkovat. eliptický trenažer jsem krátce zkoušel jako bývalý zam. Gigasportu a kdybych měl doma kousek místa, tak bych o něm rozhodně uvažoval/nebo o veslovacím tr./. stroj, který sis vybral vypadá velmi solidně – soudím nejen podle váhy setrvačníku, ale i celkové hmotnosti / 56 kg/ – to už je řádné množství kovu a mohlo by to být zárukou, že jednotlivé součástky nebudou ošizené a něco vydrží, levné orbitreky jsou akorát k zlosti, 10000 bude hranice – vstup mezi slušné, domácí stroje.

      0 0
      • Kubiczech  

        Jen poznamka: jestli se nekomu zda trenazer nudny, pak u eliptickeho trenazeru tomu nebude jinak. Jinak k tematu nemam nic, omlouvam se za vyruseni.

        0 0
    • bikerzdenek  

      Jakýkoliv trenažer bude určitě oproti kolu nudný, ale zase můžeš na něj jít kdykoliv. Sám se také po něčem poohlížím, ale ještě nejsem rozhodnutý. Kamarád má Kettlera /indukčního/ a je z něj nadšený, ale je to trochu jiná cenová kategorie. Zkoušel jsem to u něj a je to docela zábava, zvlášť když se to dá naprogramovat a sledovat na počítači. Rozhodně je eliptický trenažer velmi efektivní a málokterý stroj ti namáhá takhle celé tělo a relativně bez rizika, navíc to není /nebo je spíš minimální/ takový nápor na klouby jako třeba běh. Tenhle nevypadá špatně, rád od tebe získám zkušenosti, pokud do něj půjdeš. Orbitrek za 3000,– jsem také zkoušel u kamaráda, ale to je hrůza a navíc mu asi po čtrnácti dnech odešel do věčných lovišť. Mým favoritem je zatím jeden z indukčních Kettlerů, ale pokud bych mohl ušetřit a našel něco podobného, budu rád. Kettler je kvalitní, ale dost drahá značka.

      0 0
    • jerrry  

      mel jsem Orbitrek a s radosti se ho vzdal. Jezisi, jestli me neco nekdy nebavilo, tak prave tohle. Strasne. Desive. Pak jsem na to vesel hadry. Pak jsem to komusi dal. Ted mam cyklistickej ergometr a zlaty. Je to sice trenazer, ale v ramci moznosti me to bavi. Kdyz to jde, jedu na kole nebo jdu behat, ale i tak ten ergometr snesu. Je to jen ciste muj a naprosto subjektivni nazor, ale jen si na tu ludru vzpomenu tak je mi blbe … neresim ze to byl levnej model (to jo) ale ten pohyb mi proste nevyhovoval.

      0 0
      • vladaza  

        jasná zpráva, pohyb venku je prostě nenahraditelný, člověk se přesunuje odněkud někam – to mě žádnej domácí trenér nemůže nahradit. když to jde jedu na kole, když už je to křeč, tak se snažím kousek běžet nebo jít aspoň zrychlenou chůzí, domácí trenažer i kdyby byl zlatej, tak max. 15 minut, ale řekněme na ranní protažení bych ten orbitrek bral,prostě jako doplněk ne hlavní fyzickou aktivitu

        0 0
        • Bully  

          Ja si letos poridil valce a zvykl jsem si na ne natolik, ze vypnu mozek a dokazu na nich tocit klidne 2 hodiny v kuse. Pokud to clovek bere jako treninkovou aktivitu, kdyz je venku hnusne (konci v praci vazne pozde atd.atd.) a ma na to moral, je docela jedno, co dela (a v pripade cyklistiky cim vic je to podobny kolu, tim lip). Analogicky zakoupeni zadnyho pristroje, at je treba prospikovanej elektronikou skrz naskrz, cloveka neprinuti se hybat.

          0 0
        • chilligirl  

          Plně souhlasím, není nad pohyb venku! Ale jako doplňkovou aktivitu jsem na trenažér přistoupila! Mám eliptický trenažér necelý půl roku a ještě jsem se nanabažila, není to tak hrozný :-) kolo je kolo, ale jako ranní protažení doporučuji.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Meluzina  

      Měla jsem ho a docela mně to bavilo, pustila jsem si vždycky soundtrack z Rockyho:-) Bohužel mi nevyhovoval – díky svojí hypermobilitě jsem si na něm pravidelně blokla esíčka, takže jsem ho věnovala mamince:-)

      0 0
    • Balvan  

      Ja na elipticalu travim v zime docela dost casu, neni to zadna velka zabava, ale urcite lepsi nez rotoped. Koukam pri tom vzdycky na televizi, mam u toho lezet na gauci nebo se hejbat, vydrzim to i hodinu a pul, takze za me urcite ano.

      0 0
    • Mig_all  

      picovina! Radsi jezdit venku!

      0 0
    • mastihuba  

      resuscitace,

      zvažujem dárek pro tatíka a toto by snad mohlo být něco čemu by se možná věnoval. Celej den přes zimu prochrápe na gauči a jeho tělesná schránka rychle chátrá. Bylo by to hlavně na zimu když není práce na stavbách nebo ve vinohradě. (on se ten zimní spánek pak dá docela pochopit)

      O co mi jde mělo by to nastavovat zátěž automaticky podle tepu nebo je to funkce k ničemu a měl by šlapat podle toho jak je mu to příjemný a zátěž si volit manuálně jako třeba na spinnu?

      máte s těmi řízenými programy nějakou zkušenost?

      http://www.kettler.cz/…-p-7652–000/

      0 0
      • Lister  

        Zaprvné

        A k tomu dodám, že jsem měl předchůdce tohoto kettlera a ty funkce řízení podle tepu jsem použil jen párkrát – když jsem si totiž nastavil hodnotu na 70% mého maxima, tak mi přístroj nastavoval vždy docela velkou zátěž, tepovka vylítla, pak zase hodně ubral atd. Možná by to fungovalo lépe třeba na 60%, ale prostě jsme si to moc neoblíbil – ale tohle je o dvě generace nověnšjí stroj, tak to třeba vychytali.

        Jinak přístroj i ovládání docela fajn. Zátěž je regulovatelná po hodně malých krocích, dá se i programovat, ale já jsem si to vždy spíše řídil manuálně – prvních 20 minut na rozšlapání s postupným přidáváním, pak cca 40–50 minut maximum zátěže, abych měl tep kolem 65–70% a posledních 25–30 minut zase postupné snižování a pomalé vyšlapání.

        Tuhle mašinu bych doporučil lidem tak do 90kg, pod těžším bude hodně trpět.

        0 0
        • mastihuba  

          super díky. Asi padne volba na ten MX i když tuším že to bude jen velmi drahej věšák na ručníky. No a pak jej stejně nakonec přestěhuju k sobě. :)

          0 0
          • Lister  

            Dopředu oprava. měl jsme předchůdce modelu Rivo P a vše co jsme psal, platilo pro něj, včetně toho váhového omezení.

            MX už je docela dost drahá mašina.

            Jestli je robustnější postavy, tak bych opravdu doporučil něco z řady Unix, ale běžné M nebo programovatelný model P by klidně stačily – přístroj je opravdu masivní a snese toho dost. Rozdíl mezi M a MX je cca 7 tisíc, musíte si rozmyslet jestli se to vyplatí. Ty pojezdy jsou bohužel relativně hlučné – když jsem cvičil na starém přístroji, tak se se mnou manželky často dívala na televizi, u toho nového to odmítá, protože tvrdí, že nic neslyší.

            Ty vozíčky jsou pomocí 6 koleček (4 zvrchu a dvě zespodu) připevnění na dvě kulaté tyče, a jsou dost náchylné na jejich znečištění – pot spolu s prachem se na ty tyče dost lepí a je potřeba je pravidelně čistit (osvědčil se mi benzín). Jinak jezdíš jak po hrbolatých kolejích – a je to i slyšet.

            Vše má své výhod a nevýhody – za začátku jsme byl z projevu toho nového trochu nešťastný, ale nakonec jsem si zvykl a když se teď postavím na původní trenažer, tak je por mne už dost nepohodlný.

            PS: jinak pokud je místo, tak bych místo Unix MX volil raději Elyx 3 – já ho bohužel neměl, tak mám MX.

            0 0
            • mastihuba  

              místa moc neni chtěli bychom mu to narvat do kouta do obýváku, aby při tom moh čumět na bednu.. :)

              0 0
              • Lister  

                Taky jak jinak :-)

                Držák na flašku, ale hlavně nějaký odkládací košík na ovladače jsou nutností!

                0 0
      • tomfree  

        Mám taky kettler a používám jen to nastavení změny zátěže,nemám tepovku ani zapojenou,jelikož ty snímače nesnáším,nejezdím s tím ani na kole,pokud ale venku není obvzláště nedýchatelno jdu raději běhat i když třeba prší,protože cokoli je zábavnější než toto,číst u toho nejde a na TV nekoukám,takže zbývá nějaká dynamická hudba.

        0 0
        • Lister  

          Je pravda že pokud bych u toho necumel na bednu tak bych to nedal. Ale já to mám přesně naopak – na bednu čučím rád a přijde mi rozumnější u toho cvičit než jen tak sedět. Běhat nemuzu – to mi nedovolí kolena a stejně by se mi ani nechtělo – zvlášť v zimě srajdach a ve tmě.

          0 0
          • tomfree  

            Jenže ta zima a sračky přispějou k otužení organismu,který si zvyká na střídání teplot,to v obýváku nejde a jarní vyjížďky pak lépe snáším,než kamarádi ze spiningových center.

            0 0
            • Lister  

              Ano to muž být pravda. Bohužel moje vazy řekly zimě ne a letos jsem skončil na třítýdenní RHB kvůli prochladnutym kyclim. Navíc achilovkam to taky neprospívá – jak prochladnou tak druhý den skoro nevztanu z postele.

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
    • Meluzina  

      měla jsem, jezdila jsem, strašné pro bederní páteř a nuda stejná jako na cyklotrenažéru, věnovala jsem ho pak mamince, ale nejraději na něm blbnou děti:-)

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • staráhrušeň  

      Já bych šla jednoznačně do veslovac. trenažeru, dovede to co málokterý stroj: ramena, břicho, nohy, zadek, záda, srdce, opravdu musím říci, že je to asi NUMERO UNO v celkové efektivě tréninku při správné technice na jednom stroji…jinak na e-shopu na ronnie.cz nabízejí možnost koupit si stroje a další vybavení na splátky bez navýšení, zaplatíš jen cenu stroje. Lepší je do toho něco vrazit a používat přístroje ve střední cenové relaci a výš, brala bych to jako součást zimního sportování, ale veslovaní je asi nejlepší, pokud ho děláš správně, ale to je otázka i vkusu.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Masaj13  

      Eliptický trenažér chci dát max 20tis co vybrat KETTLER nebo jinou značku. Jakýkoliv tip uvítám. Díky

      0 0
      • nostro66  

        Mam Kettler Rivo P druhym rokom a som s nim maximalne spokojny. Predtym Insportline, ale Kettler je uplne inde co sa kvality a prevedenia tyka.

        0 0
    • Trdylo123  

      Fakt takhle dobře eliptický trenžér funguje? Četla jsem něco i zde http://www.zdravi-hubnuti.cz/…ky-trenazer/. A jaký je případně nejlepší?

      0 0
      • mastihuba  

        Mám UNIX P a poznatky následující. Vydržet na tom 1h i u televize je psycho. Pohyb venku je pohyb venku, ale ve dnech kdy je moc práce je čas od 4:30 do 5:30 strávený na tomhle zařízení k nezaplacení. Pomohlo mi to výrazně s bolestí zad při jízdě na kole. Když se na to urvu 3× do týdne, tak to na kole hodně poznám. Košík na flašku s pitím a na ovladač je skutečně nutnost, to by k tomu měli dělat jako standardní vybavení.

        Apropo hubnutí je víc o jídle, todle má kvuli kondici.

        0 0
    • Na-kochacku  

      Nazdar.

      Nebudu zakladat nove vlakno a zeptam se tady. Zena uz v tomto pocasi nechce jezdit a rada by trenovala telo.

      Ma nekdo zkusenost s Kettler toorx erx 90

      Pripadne doporucite nejaky jiny do panelaku?

      Diky za vecne pripominky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.